Suomalaisten työpäivät ovat lyhentyneet

Suomalaiset työskentelevät puoli tuntia vähemmän päivässä kuin kymmenen vuotta sitten. Työpäivän pituus on keskimäärin 7 tuntia 24 minuuttia, selviää Tilastokeskuksen tutkimuksesta.

Miesten työaika on lyhentynyt enemmän kuin naisten. Yksi syy työpäivien lyhenemiseen on ylitöiden väheneminen ja osa-aikatyön yleistyminen. Myös taloudellinen taantuma on selvästi lisännyt suomalaisten vapaa-aikaa kuluneella vuosikymmenellä.

Työmatkoihin ja kotitöihin suomalaiset käyttävät suunnilleen yhtä paljon aikaa kuin kymmenen vuotta sitten. Miehet tekevät edelleen naisia vähemmän kotitöitä. Miehistä ahkerimpia kotitöiden tekijöitä ovat ylemmät toimihenkilöt. Yrittäjämiehet puolestaan laistavat eniten kotitöistä.

Talvella suomalaiset käpertyvät television, tietokoneen ja kirjojen äärelle. Kesällä harrastetaan enemmän liikuntaa ja käydään kulttuuririennoissa.

Lisääntyneestä vapaa-ajasta huolimatta yhä useampi kokee, ettei ehdi tehdä arkisin kaikkea aikapulan takia. Viime vuonna suomalaisilla oli keskimäärin 6 tuntia 40 minuuttia vapaa-aikaa päivässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.