Suomelle Pohjoismaiden pilkkimestaruus Viitasaarella

Suomi peittosi vieraansa ja otti kokonaisjoukkuekisan kultaa Pohjoismaiden mestaruuspilkkikisoissa Viitasaarella lauantaina. Ruotsi tuli toiseksi ja Norja kolmanneksi.

Kisan kovin pilkkijä oli miesten voittaja, Norjan Magnus Riksfjord, joka nosti Keiteleestä 4 834 gramman saaliin. Norjaan, Odd Henning Hansenille, matkasi myös miesten hopea. Molemmat malttoivat pysytellä varsin lähellä kilpailukeskusta Hotelli Pihkurin rantaa ja nostivat pikkuahvenia tasaisesti koko kisan ajan.

Suomen tyttöjuniorit onkivat maltilla samoilla tienoilla kuin Norjan miehet ja ylsivät kolmoisvoittoon sekä lisäksi täysin suvereeniin joukkuekisan voittoon. Tasaisten tyttöjen paras oli joensuulainen, vielä 11-vuotias Iida Issakainen yli 3,6 kilon saalilla.

– Viitasaarella oli SM-kisat kolme vuotta sitten, ja silloin olin tyttöjuniorien neljäs, muistelee Issakainen iloisesti.

Naisveteraanit olivat sarjassaan yhtä ankaria vieraille kuin tytöt. Kolmoisvoitto tuli paremmuusjärjestyksessä Vuokko Tuominen, Raija Kortelainen ja Aila Heiskanen.

Puhelin kielletty

Miesveteraanien PM-kultaa sai Hartolan kokenut Jouni Neuvonen, joka on myös Keski-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin puheenjohtaja. Hän veti Keiteleestä koko kisan toiseksi painavimman, yli 4,5 kilon saaliin. Myös kakkossija tuli Suomeen Veijo Heiskaselle.

– Olen ollut aiemmin neljästi Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa kilpailijana ja kapteeninakin vissiin kahdesti, joten touhu on tuttua. Tämähän on erilainen kisa, koska haetaan hyvää sijoitusta maajoukkueella ja joukkueille henkilökohtaisen pärjäämisen ohessa, totesi Neuvonen.

Viitasaarelaiset osanottajat, naisten sarjan Elli Paananen ja poikajunnujen Jere Kuusinen huokailivat kisan jälkeen, etteivät onnistuneet kotijärvellä. Molemmat saivat kuitenkin sarjoissaan pronssia. Poikien kulta matkasi Tampereelle Kalle Koivusalolle.

Kapteenien rooli on PM-kisassa merkittävä. He pitävät huolta varavälineistä, seuraavat kalantuloa ja jakavat tietoa joukkueelle. Matkapuhelinta ei saa käyttää, joten askeleita kertyy päivän mittaan vielä enemmän kuin kilpailijoille. Suomen joukkuetta luotsasivat Jussi Rossi Sumiaisista ja Niko Korhonen Viitasaarelta.

PM-pilkkikilpailun järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) yhteistyössä Keski-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin ja Viitasaaren Kalakavereiden kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .