Suomen älykkäimmäksi haluaa 32 kylää – mukana neljä kylää Keski-Suomesta

Suomen älykkäin kylä -kilpailuun on ilmoittautunut 32 kylää eri puolilta Suomea. Keski-Suomesta kilpailuun osallistuvat Mämmenkylä Äänekoskelta, Syvälahti Äänekosken Sumiaisista, Pihlajavesi Keuruulta sekä Pohjoisen Korpilahden kylät Jyväskylästä.

Kilpailuun etsittiin kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta nyt ja tulevaisuudessa.

Tarkoituksena on auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä, esimerkiksi digitalisaatiota hyödyntäviä, ratkaisuja tämän hetken ja tulevaisuuden haasteisiin, kuten palveluiden tuottamiseen esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, ruuan ja energiantuotannon, liikkumisen, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin saralla.

Suomen älykkäin kylä -kilpailun järjestää Suomen maaseutuverkosto (maaseuturahasto) yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Voittajakylä valitaan asiantuntevan raadin päätöksellä vuoden 2019 lopussa. Kilpailuun osallistuville kylille on puolentoista vuoden aikana tarjolla ohjausta, esimerkkejä ja vertaistukea.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .