Suomen Yrittäjät kannattaa laajaa valinnanvapautta sotessa

Suomen Yrittäjät kannattaa laajaa valinnanvapautta sosiaali- ja terveydenhuoltoa uudistettaessa. Yrittäjien mukaan valinnanvapauden pitää kattaa kaikki perustason perusterveydenhuollon ja perussosiaalihuollon palvelut sekä erityistason palvelut soveltuvin osin.

Valinnanvapauden piiriin kuuluvissa palveluissa sote-alueen pitää Suomen Yrittäjien mukaan hyväksyä hakemuksesta palveluntuottajaksi kaikki kriteerit täyttävät tuottajat ja varmistaa, että mikro- tai pk-yritysten tuottajiksi hyväksymiselle ei ole muitakaan esteitä.

– Ottamalla kotimaiset pk-yritykset mukaan sote-tuottajiksi nopeutetaan kansalaisten pääsyä palveluihin ja parannetaan laatua samalla, kun kilpailua hyödyntämällä kustannuskehitys kääntyy kestävämpään suuntaan, Suomen Yrittäjät linjaa tiedotteessaan.

Suomen Yrittäjät kannattaa uudistusta, jossa osa kunnallisverosta muutetaan valtiolle meneväksi sote-veroksi. Uudistus voidaan toteuttaa alentamalla kunnallisveroprosentteja, ja alennus korvata korottamalla nykyistä sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksua, joka kohdennettaisiin valtiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.