Suomen "coolein" yhteisö – uusi some-palvelu koukuttaa opiskelijoita

Sosiaalisen median Jodel-sovellus on noussut suureen suosioon jyväskyläläisten opiskelijoiden keskuudessa. Jodelissa kuka tahansa voi anonyymisti aloittaa keskustelun eli "jodlata" valitsemastaan aiheesta.

Keskuteluaiheen voivat nähdä vain 100 kilometrin säteellä olevat käyttäjät. Käyttäjät voivat äänestää aiheita ja yksittäisiä viestejä ja annetuista äänistä käyttäjä saa karma-pisteitä.

Jodel-keskustelut ovat Jyväskylässä erityisen vilkkaita. Esimerkiksi Helsingissä palvelu on lähinnä suomenruotsalaisten käyttäjien hallussa, eikä muissakaan Suomen opiskelijakaupungeissa vastaavaa suosiota ole nähty.

Jodelin viestinnästä Saksasta kerrotaan, että palvelu on vasta avattu Jyväskylässä. Tarkkoja lukuja he eivät käyttäjistään anna, mutta sana opiskelijapiireissä on lähtenyt leviämään vain kahden lähettilään kautta. Viestinnän mukaan Jyväskylän jodlaaja-yhteisö on Suomen "coolein" ja mahtavin, eli mitä ilmeisimmin myös aktiivisin.

Tällä hetkellä sovellus on käytössä Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja nyt myös pikkuhiljaa Suomessa.

Käyttäjät itse kokevat palvelun parhaiksi ominaisuuksiksi yhteisöllisyyden ja nimettömyyden.

"Täysi anonyymiys on parasta. Meininki on erittäin hyvä, jäin heti koukkuun", kommentoi eräs sovelluksen käyttäjä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .