Suomen journalismi saa uuden uutiskoneen – kahdeksan lehden yhteistoimitus aloittaa huomenna

Uutissuomalaisen tavoitteena ovat valtakunnalliset uutisvoitot.

Suomalainen journalismi saa uuden vahvan uutisbrändin, kun uutistoimitus Uutissuomalainen aloittaa toimintansa. Väli-Suomen median kahdeksan toimittajan yhteistoimitus Uutissuomalainen tekee helmikuun alusta alkaen juttuja kahdeksaan eri sanomalehteen.

Mukana yhteistyössä ovat Väli-Suomen mediaan kuuluvat maakuntalehdet Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat ja Karjalainen sekä aluelehdet Aamuposti, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Uusimaa. Yhteistoimituksen jutut tavoittavat siis yli miljoona lukijaa, joten kyse on merkittävästä toimijasta.

Toimitusta johtaa uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

– Tunnelmat ennen h-hetkeä ovat innostuneet ja ripauksen odottavat. Pyrimme olemaan alusta alkaen ärhäkkä valtakunnallinen uutiskone, Savon Sanomista Uutissuomalaisen johtoon tullut Pietiläinen kommentoi.

Perusarvoja luotettavuus, laatu ja nopeus

Pietiläisen mukaan Uutissuomalaisen perusarvoja ovat luotettavuus, laatu ja nopeus. Jo valittu toimituksen nimi kertoo Pietiläisen mukaan siitä, että uutiset ovat kaiken ytimessä.

– Tuotamme lukijoillemme erityisiä ja ainutlaatuisia juttuja. Tarjoamme laadukasta uutisointia yhteiskunnallisista aiheista, kuten valtakunnan politiikasta ja taloudesta, Pietiläinen kertoo.

– Tulemme avaamaan päätöksentekoon liittyviä asioita ja selittämään yhteiskunnallisia ilmiöitä, hän jatkaa.

Toimittajina kovan tason tekijöitä

Uutissuomalaisen toimittajiksi on valittu Minna Harmaala Etelä-Suomen Mediasta, Ari Helminen Etelä-Suomen Sanomista, Tarja Koljonen Etelä-Suomen Sanomista, Outi Laatikainen Keskisuomalaisesta, Antti Launonen Savon Sanomista, Iida Tiihonen Savon Sanomista ja Sari Vanninen Karjalaisesta.

Toimittajia on näin ollen Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla. Toimittajat ovat pestinsä ajan Väli-Suomen Median työntekijöitä ja työvapaalla kotitoimituksistaan.

– Toimittajiksi on valittu kovan tason tekijöitä, joilla on näkemystä ja kokemusta yhteiskunnallisten asioiden seuraamisesta. Kullakin on oma vastuualueensa, kommentoi Pietiläinen.

Uutissuomalainen tuottaa sisältöjä sekä lehtiin että verkkoon.

– Meidän toimintamalli mahdollistaa reagointiherkkyyden. Meillä tulee olemaan vahvasti eteenpäin katsova ote, Pietiläinen sanoo.

Uutissuomalainen tuottaa arkipäivisin kaksi sivua valmiiksi taitettuja juttuja yhteistyölehtiin.

Uutisia myös verkkoon

Maakuntalehtien yhteisen yrityksen Väli-Suomen Media Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Koivumaan mukaan Uutissuomalainen laajentaa ja syventää ajankohtaisia valtakunnallisia uutisaiheita.

– Uutissuomalainen kaivaa uutta tietoa ja tuo uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se parantaa merkittävästi osakas- ja asiakaslehtiensä kotimaan uutissisältöä, näkee Koivumaa.

Koivumaan mukaan Uutissuomalaisen ja Suomen Tietotoimiston eli STT:n kautta Väli-Suomen Median lehdet tekevät jo likimain kaiken valtakunnallisen aineiston lehtiin yhteistyön kautta.

Uutissuomalainen tekee Koivumaan mukaan uutisia myös verkkoon.

– Teemme välineriippumattomasti ainutlaatuista sisältöä, jota jaetaan kaikilla alustoilla, hän muotoilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.