Suomen lapsille uudet kasvukäyrät

Suomalaisille lapsille on julkaistu uudet kasvukäyrät internetissä. Uudistuksesta vastaavat Itä-Suomen yliopisto ja Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) kasvututkimusryhmä.

Uudistus on tehty, koska lasten kasvutapa muuttuu jatkuvasti. Suomalaiset lapset ovat pidempiä ja murrosikä kasvupyrähdyksineen tulee aiempaa nuorempana.

Terveydenhuollon ammattilaisilla ja yksityishenkilöillä on mahdollisuus tarkastella lasten kasvua uudistetuilla käyrillä kasvukayrat.fi-sivustolla. Myöhemmin sivustolle tulevat uudistetut päänympäryksen ja keskosena syntyneiden lasten kasvukäyrät sekä mahdollisuus arvioida lapsen syntymäkokoa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aikoo suositella uusien kasvukäyrien ottamista valtakunnalliseen käyttöön lokakuussa järjestettävässä seminaarissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Onnettomuuksia Jämsässä ja Korpilahdella: Auto liukasteli katolleen – kyydissä kaksi lasta

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Miten lisäät hyvinvointiasi? Keski-Suomessa keksittiin kuusi vastausta, joista osa on tuonut jo tulosta

Jyväskyläläinen Saimi Kunnas, 16, on ilmastonuori, joka ei halua syyllistää

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Kainuussa Suomussalmella kahden auton nokkakolari – yksi kuollut, kaksi loukkaantunut vakavasti

Sievissä raju ulosajo – kortitta ajanut kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja neljä loukkaantui

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.