Suomen sotahistoriaa saa nyt verkosta yhdestä paikasta - mukana Hitlerin salaa nauhoitettu keskustelu

Jos Suomen sotahistoria kiinnostaa, saa sitä nyt keskitetysti yhdestä paikasta, kun Mikkeliin perusteilla olevan Sotahistoriakeskuksen verkkosivut on avattu osoitteessa www.sotahistoriakeskus.fi.

Sivuilta löytyy muun muassa multimediaesityksiä, sotahistoriaan liittyviä uutisia ja linkkejä sotahistoria-aiheisiin tietopankkeihin. Sivuilla on myös Adolf Hitlerin pöytäkeskustelu, joka nauhoitettiin salaa Hitlerin Suomen-vierailulla 1942. Tallenne on ollut aiemmin kuunneltavissa Ylen verkkopalvelussa.

Verkkosivut liittyvät Sotahistoriakeskus-hankkeeseen. Hankkeessa tehdään suunnitelma vuorovaikutteisesta ja laaja-alaisesti sota-aikaa käsittelevästä tietokeskuksesta. Hankkeeseen liittyy myös kansallinen verkkopalvelu, jonka ensimmäinen vaihe on nyt avattu yleisölle.

Sotahistoriakeskuksen suunnitelman on määrä valmistua vuonna 2017. Suunnitelman mukaan keskus avattaisiin Etelä-Savoon Mikkeliin. Mikkeli tekee päätöksen keskuksen rakentamisesta suunnitelman valmistumisen jälkeen.

Suunnitelman valmistumisen aikoihin myös keskuksen verkkopalvelut ottavat askeleen eteenpäin.

– Tarkoitus on, että verkkopalvelustamme tulee sotahistorian keskeisin verkkopalvelu Suomessa, Sotahistoriakeskuksen projektipäällikkö Tapio Honkamaa kertoo.

Jatkossa esimerkiksi tavalliset käyttäjät voivat kertoa sotamuistojaan tai sotaan liittyviä kokemuksiaan, tallentaa kuvia ja muita dokumentteja keskuksen sivuille. Sivuille tulee myös merkittävä määrä interaktiivisia sotahistoriaan liittyviä palveluita.

www.sotahistoriakeskus.fi