Suomen tiettävästi ensimmäiset biokaasulla toimivat kimppa-autot otettiin käyttöön Jyväskylässä – polttoaine kuuluu vuokrahintaan

Kaksi biokaasulla toimivaa Jyväskylän Kankaan kimppa-autoa otettiin keskiviikkona asukkaiden ja työyhteisöjen käyttöön. Kyseessä ovat tiettävästi Suomen ensimmäiset biokaasulla käyvät yhteiskäyttöautot.

Kankaan yhteiskäyttöautot toteuttavat Jyväskylän kaupungin strategiaa, Jyväskylän kaupungin fiksun arkiliikkumisen teemaa ja Kankaan kestävän kehityksen periaatteita. Yhteiskäyttöauto on vaihtoehto auton omistamiselle. Resurssiviisauden näkökulmasta autojen yhteiskäyttö on järkevää, sillä keskimäärin suomalaisten autot seisovat yli 90 prosenttia ajasta käyttämättöminä.

Kankaalla taloyhtiön sijaan käyttäjäksi voi rekisteröityä käytännössä kuka vain. Tätä kautta mahdollisten käyttäjien määrä on suuri ja kasvaa Kankaan rakentuessa eteenpäin.

Yhteiskäyttöautoja voi vuokrata operaattorin Omago Oy:n verkkopalvelun kautta kirjautumalla palvelun käyttäjäksi. Autoja säilytetään P-Pergamentissa pohjakerroksessa.

Omago Oy tarjoaa yhteiskäyttöön kaksi bifuel-mallin henkilöautoa, eli autoista löytyy sekä kaasu- että bensiinitankki. Täyden palvelun yhteiskäyttöautojen käyttökustannukset sisältävät verot, vakuutukset, renkaiden vaihdot ja huollot, pesut ja pesunesteet. Seppälään valmistuvalta biokaasuasemalta tankattaessa myös biokaasu sisältyy auton käyttömaksuun. Valmistumiseen saakka yhteiskäyttöautot tankataan bensiinillä.

Autojen käytöstä kerrotaan lisää Kankaan avoimen asukasinfon yhteydessä maanantaina 21.1.

Autojen käytöstä laskutetaan tuntitaksa sekä ajettujen kilometrien mukaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .