Suomen väkiluku kutistui tammikuussa eniten 23 vuoteen

Suomen väkiluku kutistui tammikuussa eniten 23 vuoteen, kertoo Tilastokeskus. Ennakkotietojen mukaan maamme väkiluku oli tammikuun lopussa 5 486 168, kun taas joulukuun lopussa se oli 448 enemmän eli 5 486 616. Viimeksi väkiluku on vähentynyt kuukaudessa enemmän yli 20 vuotta sitten.

Tilastokeskuksen mukaan väestö vähentyi, koska ihmisiä syntyi vähemmän kuin kuoli. Muuttovoitto ulkomailta oli positiivinen.

Tammikuussa syntyi 4 389 lasta eli 229 vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten. Kuolleita oli 5 185, mikä on 264 enemmän kuin vuotta aiemmin. Syntyneitä oli 796 vähemmän kuin kuolleita.

Ulkomailta Suomeen muutti tammikuussa 1 725 henkeä, mikä on 411 vähemmän kuin vuosi sitten. Suomesta muutti pois 1 377 henkeä eli 163 enemmän kuin vuotta aiemmin. Maahanmuuttoja oli tammikuussa 348 enemmän kuin maastamuuttoja. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 606 ja maastamuuttajista 1 011 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammikuussa 19 719. Muutot vähenivät vuotta aiemmasta 188:lla tämän vuoden kuntajaon mukaan.

Viime vuonna Suomen väkiluku kasvoi ennakkotietojen mukaan 14 860 hengellä 5 486 616:een, vaikka vauvoja syntyi vähiten, 55 040, sitten 1860-luvun nälkävuosien. Suurin syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta.

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.