Suomenmaa: Hallitus haluaa lapsiavioliitoille täyskiellon

Alaikäisten avioliitot ovat vähentyneet Suomessa.

Oikeus­mi­nis­teriö valmistelee parhaillaan alle 18-vuotiaiden avioliittojen täyskieltoa, kirjoittaa Suomenmaa. Oikeus­mi­nis­teri Jari Lindstömin (ps.) mukaan avioliiton alaikärajan pitäisi olla 18 vuotta.

Neuvotteleva virkamies Eva Tams oikeus­mi­nis­te­ri­östä kertoo, että vuonna 2016 Suomessa tehtiin neljä alaikäisten avio­liit­to­lu­pa­pää­töstä. Vuonna 2015 myönteisiä päätöksiä tehtiin kahdeksan ja yksi hylättiin. Alaikäisten pitää hakea avio­liit­to­lupaa oikeus­mi­nis­te­ri­östä.

– Alaikäisten avioliitot ovat koko ajan vähentyneet, Tams sanoo Suomenmaalle.

Tamsin mukaan avio­liit­to­lupaa haetaan yleensä raskauden tai vakau­muk­sel­listen syiden vuoksi. Suomessa lupaa ei myönnetä uskon­nol­listen tai kulttuuristen syiden vuoksi alle 17-vuotiaille.

YK:n ihmi­soi­keus­neu­vosto antoi puolitoista vuotta sitten jäsenmailleen suosituksen lapsi­a­vi­o­liit­tojen kieltämisestä. Viesti oli suunnattu pääasiassa kolmansiin maihin.

Lähde: Suomenmaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.