Suomessa yli miljoona tapaturmaa vuosittain – tänään vietetään teemapäivää

Tapaturmapäivä perjantaina 13. tammikuuta kannustaa jälleen kiireettömyyteen.

Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Maamme tapaturmakuolleisuus on Euroopan korkeimpia. Toissavuonna Suomessa kuoli tapaturman seurauksena 2 476 ihmistä. Yleisimmin syynä oli kaatuminen tai putoaminen. Suurin osa kuolemaan johtaneista tapaturmista sattui kotona ja vapaa-ajalla.

Perjantaina 13. tammikuuta vietetään Tapaturmapäivää teemalla hopulle loppu. Kampanja muistuttaa kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntyyn niin kotona, töissä kuin liikenteessä. Samalla teemapäivä kannustaa jokaista hidastamaan hetkeksi tahtia.

Kiire heikentää keskittymiskykyä ja lisää riskinottoa. Sosiaali- ja terveysministeriö neuvoo, että kiireestä johtuvia tapaturmia voi ehkäistä esimerkiksi riittävillä yöunilla sekä arjen suunnitelmallisuudella, kuten varaamalla tarpeeksi aikaa asioiden hoitamiseen ja paikasta toiseen siirtymiseen. Kiireettömyyttä voi harjoitella muun muassa tietoisesti pysähtymällä, ennakoimalla ja jakamalla vastuuta niin töissä kuin omassa lähipiirissä.

– Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen niin töissä kuin vapaa-ajalla on tärkeä osa kiireen hallintaa, muistuttaa neuvotteleva virkamies Pirjo Lillsunde.

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – Suomessa kaikkiaan 22 uutta tapausta

Poliisi tutkii Jyväskylän Vanhan hautausmaan ilkivaltaa hautarauhan rikkomisena ja vahingontekona – ketkä kaatoivat hautakiviä ja repivät ristejä irti?

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, tartuntoja nyt kaikkiaan 7 554

Laukaalainen huvipuistoyrittäjä vannoo korona-aikana elämyspuistojen turvallisuutta – Nokkakivessä poistetaan laitteiden penkkejä käytöstä ja harvennetaan väkeä vuoristoradassa

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Mopoilu kiristää nyt tunteita Keski-Suomessa – poliisille sataa uhkaavaa palautetta, partiota heiteltiin miitissä kananmunilla: "Takaa-ajoihin yritetään haastaa, kaikki kuvataan someen"

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.