Suomi hankkimassa raskaisiin raketinheittimiinsä ohjuksia Yhdysvalloista

Puolustusvoimat valmistelee suurta raketinheittimissä käytettävien ohjusten hankintaa Yhdysvalloista.

Puolustusministeriön mukaan kaupan koko ja loppusumma eivät ole vahvistuneet, mutta hankittava määrä voi nousta enintään 240:een. Arvo voi olla maksimissaan 150 miljoonaa dollaria, eli noin 140 miljoonaa euroa. Hinta määräytyy vasta kun valmistaja Lockheed Martinin tarjouksesta syntyy sopu.

Tarkoitus on hankkia sekä yhteen kohteeseen ammuttavia ohjuksia että aluevaikutteisia ohjuksia, jotka räjähtävät kohteen yläpuolella. Ohjusten kantama on noin 70 kilometriä.

Kyseessä ei ole kaupallinen hankinta, vaan Suomen ja Yhdysvaltojen hallitusten välinen kauppa. Yhdysvaltojen ulkoministeriö on jo hyväksynyt kaupan, mutta sille vaaditaan myös kongressin siunaus, joka saatetaan aikaisintaan saada vuodenvaihteen vaiheilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.