Suomi ja Ruotsi panevat hynttyyt yhteen elintarvikkeiden viennissä

Yhteistyön tarkoituksena on auttaa pieniä maita erottumaan joukosta kansainvälisillä elintarvikemarkkinoilla.

Suomi ja Ruotsi aloittavat yhteistyön elintarvikeviennissä. Yhteistyön tarkoituksena on auttaa pieniä maita erottumaan joukosta kansainvälisillä elintarvikemarkkinoilla.

Yhteistyösuunnitelman julkistivat keskiviikkona maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja Ruotsin maaseutuministeri Sven-Erik Bucht.

Ministeri Lepän mukaan maita yhdistävät muun muassa korkea elintarvike- ja kuluttajaturvallisuus, puhtaasta luonnosta saatavat raaka-aineet ja eläinten hyvinvointiin liittyvät arvot.

– Suunnitelma Suomen ja Ruotsin vienninedistämisyhteistyöstä avaa uusia mahdollisuuksia toimia yhdessä uusien vientimarkkinoiden avaamiseksi ja vientimäärien kasvattamiseksi, Leppä sanoi.

Yksi ensimmäisistä avauksista on yhteistyö mustikka- ja puolukkatuotteiden viennin helpottamiseksi Kiinaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.