Suomi on ollut Eurojackpot-voittojen suhteen tavattoman onnekas: "Onni vaan jatkuu"

Esimerkiksi Ruotsiin verrattuna Suomi on ollut Eurojackpotissa poikkeuksellisen onnekas.

Eurojackpotissa perjantaina illalla Suomeen osunut päävoitto oli jo kahdestoista pelin historian aikana. Veikkauksen mukaan määrä ylittää todennäköisyyden.

– Kun edellinen voitto tuli, niin meidän tuotteistovastaavat laskivat, että tämä (voittojen määrä) on noin kaksinkertainen suhteessa matemaattiseen todennäköisyyteen, kertoi STT:lle Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti.

– Ja tämä onni vaan edelleen jatkuu meillä.

Suomi on ollut Eurojackpotissa poikkeuksellisen onnekas myös esimerkiksi naapurimaa Ruotsiin verrattuna. Päävoittojen määrässä Ruotsi nimittäin häviää Suomelle 12–0.

– Kyllähän tässä jonkinnäköinen ihme on, mutta ihan mielellään näin. Jos Ruotsi jossain voitetaan, niin ei ole ollenkaan pahitteeksi että se on Eurojackpot, Talaslahti toteaa.

Eniten Eurojackpotin päävoittoja on mennyt Saksaan, joka on myös väkimäärältään pelin suurin maa.

Pirkanmaalla jo 14 Eurojackpot-miljonääriä

Suomessa toistaiseksi Eurojackpotissa onnekkaimmat kaupungit ovat olleet Espoo ja Tampere, joihin kumpaankin on osunut kaksi pääosumaa. Talaslahden mukaan suurten kaupunkien onnekkuus selittynee isommalla väkimäärällä, sillä pelaamisinnossa ei alueellisesti Suomessa niin suuria eroja esiinny.

Tilastojen valossa Pirkanmaa näyttäisi kuitenkin olevan tällä hetkellä tavallista onnekkaampi. Tampereen pottien lisäksi Pirkanmaalla on napattu myös 57 miljoonan euron voitto Akaalla Eurojackpot-pelin alkuvaiheessa.

– Kun kaksi näistä voitoista on mennyt porukoille, niin Pirkanmaalle on tullut 14 uutta miljonääriä Eurojackpotin ansiosta. Onhan se paljon.

– Mutta pitkällä aikavälillä nämä tuppaavat tasaantumaan.

Kaikkiaan Eurojackpotista on tullut 46 suomalaismiljonääriä ja päävoittojen yhteenlaskettu summa on jo yli 450 miljoonaa euroa.

Perjantaina Tampereella napattu 46,5 miljoonan euron potti on Suomen tähänastisista Eurojackpot-voitoista neljänneksi suurin. Päävoiton nappasi tamperelainen nettipelaaja, jonka tilille summa maksetaan automaattisesti kolmen viikon karenssiajan jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.