Suomi.fi-verkkopalvelu täydentyy vähitellen – kävijämäärät vielä vaatimattomia

Viranomaispalvelut on koottu yhden sivuston taakse, mutta suomalaiset eivät ole vielä sankoin joukoin löytäneet tietään palveluun.

Väestörekisterikeskuksen asiantuntijan Mari Kervisen mukaan Suomi.fi-verkkopalvelulla oli yksittäisiä kävijöitä noin 120 000 heinäkuussa, minkä jälkeen luku on noussut noin 140 000 kuukausittaiseen kävijään.

– Määrähän ei ole mitenkään päätä huimaava, Kervinen myöntää.

Palvelua markkinoidaan parhaillaan hartiavoimin ja käynnissä on kiertue, jossa sivustoa esitellään kansalle kauppakeskuksissa ympäri maan. Ohjelmakoordinaattori Erja Lohikoski kertoo vastaanoton olleen kiinnostunutta.

– Eräs rouva tuli Kamppiin oman tablettinsa kanssa ja istui puoli tuntia opettelemassa, mitä kaikkea palvelusta löytyy.

Sivusto lanseerattiin käyttöön kesällä, mutta sisältö täydentyy jatkuvasti. Tekijät korostavat, että sivustosta ei ole tarkoituskaan tulla valmista, vaan se elää ajan mukana.

Toistaiseksi palvelusta puuttuu kuitenkin merkittäviä palikoita, kuten viranomaispostille tarkoitettu viestipalvelu. Väestörekisterikeskus arvioi, että sähköinen postilaatikko ja sen mobiilisovellus saadaan käyttöön loppuvuoden aikana.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) toivoi keväällä palvelua esitellessään, että Suomi.fistä tulisi jatkossa ensisijainen luukku julkisiin palveluihin. Laki kuitenkin turvaa edelleen viranomaisasioinnin perinteisillä tavoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.