Kaupunkifestarin soittoa venytettiin tunnilla: "Kaikkia ei voi miellyttää"

Neljättä kertaa järjestettävä Radio SuomiPOP -festivaali käynnistyy Jyväskylän kaupunkialueella, Veturitalleilla, torstaina. Aloituksesta vastaa kello 16 jyväskyläläinen tunnelmoija Mia Suszko.

Torstain artistikattausta jatkavat ohjelman ilmoittamassa järjestyksessä Vesku Jokinen & Sundin Pojat, Haloo Helsinki!, PMMP sekä Chisu.

Perjantaina musisoinnit aloitetaan kello 15.30. Ensimmäisenä lavalle nousee suomirockia soittava bilebändi Remix!. Viideltä lavalle nousee Herra Ylppö & Ihmiset ja iltaa jatkavat Kaija Koo, Lauri Tähkä ja Popeda.

Lauantaina lavalle nousevat Elokuu, Kauko Röyhkä & Narttu, Happoradio, Jukka Poika, Yö sekä Eppu Normaali.

Tapahtuman promoottori Timo Isomäki on tyytyväinen artistikattaukseen ja kertoo ennakkolipunmyynnin olevan hyvässä vauhdissa. Tapahtuman kokonaiskävijämäärä kivunnee 12 000–15 000 vieraaseen.

– Tavoite on noin 5 000 kävijää per päivä, joka on myös Veturitallien kokoisen alueen maksimikapasiteetti, Isomäki sanoo.

Soitto jatkuu nyt tuntia myöhempään

Kaupunkifestivaaleilla suurimpana ongelmana pidetään soitosta syntyvää meluhaittaa. Radio SuomiPOP -festivaaleilla soiton ilmoitetaan loppuvan kello 23. Narinalta ei täysin voida välttyä.

– Ainahan palautetta tulee, kun kaikkia ei voi miellyttää. Normaalien lupasäädösten puitteissa kuitenkin mennään, mutta ääniä toki kuuluu, Isomäki perustelee.

Aikaisempina vuosina Radio SuomiPOP -festivaalin soitto on loppunut iltakymmeneltä, mutta tänä vuonna lopetusta on lykätty tunnilla. Erityislupia tähän ei ole vaadittu.

– Jyväskylässä lupapolitiikka on sellainen, että saisimme soittaa puoleen yöhön saakka. Aikaisempina vuosina kello kymmenen on tuntunut hieman liian aikaiselta, joten venytimme festivaaliaikaa tunnilla, Isomäki sanoo.

Kulku festareille tapahtuu Shell Veturin puoleiselta kevyen liikenteen väylältä, jossa myös lipunmyynti sijaitsee. Lava sijaitsee Veturitallien aukiolla kohti Heikinkadun siltaa.

Ennakkoon ostetut paperiset liput vaihdetaan rannekkeiksi pääportilla. Ranneke on luonnollisesti henkilökohtainen eikä kadonneita tai katkenneita rannekkeita vaihdeta uusiin.

Suurilta osin SuomiPOP-festarialue on anniskelualuetta, jonne ikäraja on 18 vuotta. Alueella lähellä päälavaa on kuitenkin myös alaikäisille rajattu alue.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .