Suosittu Norppalive päättyi - kivelle ryömi yllätys

WWF aikoo toteuttaa livelähetyksen saimaannorpista myös ensi vuonna.

Ympäristöjärjestö WWF:n suosittu Norppalive – suora lähetys saimaannorpista – on päättynyt. Kahden saimaannorpan, Pullervon ja Siirin, suosimalla kivellä Saimaan rannalla nähtiin torstaina ensimmäistä kertaa ihmisiä. Norppaliven kehittäjät hakivat kameran pois ja kiittivät palvelun ystäviä.

– Saimaannorppien karvanvaihtoaika on nyt lopuillaan. Pullervo, Siiri ja muut norpat viettävät pian lähes kaiken aikansa vedessä, jolloin kamera kuvaisi tyhjää kiveä tai korkeintaan kavereitaan kaipaavaa västäräkkiä. Niinpä päätimme hakea kameran pois, kertoo WWF:n tiedottaja Joonas Fritze.

– Samalla halusimme lähettää terveiset Norppaliven uskollisille ystäville, joiden sitoutuminen ja innostuneisuus ovat olleet vertaansa vailla.

Voit katsoa WWF:n väen vierailun kivellä ja terveiset alla olevasta videosta.

 

Livelähetyksessä koettiin kaikenlaista

Suora lähetys Saimaan rantakiveltä alkoi tiistaina 3. toukokuuta. Perjantaina 6. toukokuuta kameran eteen kömpi myöhemmin Siiriksi tunnistettu norppa, ja sana Norppalivestä kiiri sosiaalisessa mediassa.

WWF kertoo, että lähetystä katsottiin kuukauden aikana yli 2 050 000 kertaa. Huippupäivinä katselukertoja tilastoitiin lähes 150 000. Keskimääräinen katseluaika oli noin 28 minuuttia. Yhteensä Norppaliveä katsottiin noin 957 000 tuntia. Järjestön mukaan lähetyksessä koettiin monenlaista: rapsuttelua, vilauttelua, kahden norpan yhteisesiintyminen, västäräkin ja Pullervon kaksintaistelu sekä yöllinen saukon vierailu.

Livelähetyksen tavoitteena oli tehdä saimaannorppaa tutummaksi ihmisille ja valistaa lajin uhkista, kuten verkkokalastuksesta. WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen uskoo, että Norppaliven suosio vaikuttaa myös saimaannorppien suojeluun käytännössä.

– Uskomme, että omakohtainen kokemus on lisännyt tietoisuutta lajista ja innoittanut ihmisiä suojelemaan norppia esimerkiksi luopumalla vapaaehtoisesti verkkokalastuksesta. Norppaliven aikana yli sata ihmistä teki WWF:n sivuilla sitoumuksen, jossa he lupaavat luopua verkkokalastuksesta Saimaalla kokonaan.

WWF aikoo toteuttaa Norppaliven myös ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.