Suositun jyväskyläläisbloggaajan Instagram-profiili kaapattiin – "En ole varastanut tiliäsi, vaan ostin sen"

Jyväskyläläisen bloggaaja Tiiu Purasen suosittu Instagram-tili on kaapattu. Tiiupiret-käyttäjätunnuksella on yli 8 000 seuraajaa.

Puranen pitää Lainahöyhenissä-lifestyleblogia, jossa on viime aikoina käsitelty muun muassa puutalon rakentamista ja sen sisustamista. Kuvapalvelu Instagramissa hän on julkaissut yli 2 000 kuvaa.

Puranen huomasi Instagram-tilinsä kaapatuksi torstaina 31. toukokuuta, kun hän ei päässyt kirjautumaan sinne. Lauantaina Puranen sai tiliä käyttävältä henkilöltä viestin, että tämä ei ole varastanut Purasen profiilia vaan ostanut sen.

Anastetun Instagram-profiilin nimi on muuttunut lukuisia kertoja sen jälkeen, kun kaappaaja otti sen haltuunsa.

Selvisi, että hakkeroitujen tilien tunnuksia myydään ainakin eräässä Whatsapp-ryhmässä, josta ilmeisesti Purasen tiliä nykyisin käyttävä henkilö oli tunnukset ostanut.

– Tein uuden väliaikaisen tunnuksen, jotta pystyn seuraamaan, mitä tililläni tapahtuu. Lauantaina sieltä poistettiin kaikki yli 2 000 kuvaa, jotka olin siellä viiden vuoden aikana julkaissut, Puranen kertoo.

Instagram ja Facebook eivät vastaa

Puranen kertoo tehneensä rikosilmoituksen poliisille perjantaina. Lisäksi hän on yrittänyt ottaa yhteyttä Instagramiin ja sen nykyisin omistavaan Facebookiin lukuisia kertoja, mutta tuloksetta.

– Olen yrittänyt tehdä vikailmoituksen kymmeniä kertoja, mutta kukaan ei vastaa yhteydenottoihin eikä Facebookin kautta täytettävä lomake varastetusta Instagram-tilistä toimi. Profiilini on ilmiannettu varmasti satoja kertoja, mutta Instagram poisti varastetun tilin sijaan omat väliaikaiset tunnukseni. Käyttäjä vaihtaa tilin nimeä säännöllisesti, varmaankin siksi, ettei Instagram pääsisi sen jäljille, Puranen sanoo.

 

– En ymmärrä, mitä kukaan tästä hyötyy. Ensin ajattelin, että tili ehkä yritetään myydä takaisin minulle, mutta nyt sieltä on poistettu kaikki kuvanikin. Tietysti haluan tilin ja sen seuraajat takaisin, heidän menettämisensä olisi katastrofi tämän valtavat mielipahan lisäksi. Instagram on minulle sivutulo, mutta jollekulle toiselle se voi olla koko elinkeino. Erityisen huolestuttavaa on, miten välinpitämättömästi Instagram suhtautuu tällaiseen selkeään tietosuojamurtoon, Puranen harmittelee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .