Suositun norpan nimikilpa loppusuoralla: Sulo, Severi, Saimo, Aarre vai Pullervo?

WWF:n Norppalive on osoittautunut suosituksi. Sitä on katsottu noin 750 000 kertaa.

Sulo, Severi, Saimo, Aarre tai Pullervo.

Luonnonsuojelujärjestö WWF:n livekameran seuraamaa urossaimaannorppaa kutsutaan pian jollakin näistä nimistä. Luontokuvaaja Juha Taskinen ja norppatutkija Meeri Koivuniemi valitsivat nimikilpailun finalistit yli kuudentuhannnen ehdotuksen joukosta. Yleisö saa päättää nimen äänestämällä.

– Hyviä nimiehdotuksia tuli valtavan paljon, eikä tehtävä ollut helppo. Kaikki viisi valitsemaamme nimeä ovat hienoja ja sopisivat mielestämme hyvin kansansuosikiksi nousseelle saimaannorpalle, Taskinen sanoo.

WWF käynnisti saimaannorppien elämää kuvaavan livekameran viime viikolla. Suorassa lähetyksessä on käynyt köllöttelemässä kaksi norppaa: Siiri ja tähän asti koodinimellä Phs106 tunnettu uros.

Alkuviikosta WWF käynnisti nimikilpailun, jossa pyydettiin yleisöltä ehdotuksia urosnorpan uudeksi nimeksi. Phs106 on vaalea ja isohko urosyksilö, joka on nähty samaisella Norppaliven kivellä myös kolme vuotta sitten. Kahtena viime vuotena se on vaihtanut karvansa lähistöllä sijaitsevassa saaressa.

Yleisö saa äänestää urosnorpan nimestä sunnuntaihin asti WWF:n verkkosivuilla. Eniten ääniä saanut nimi voittaa. Phs106:n uusi nimi paljastetaan maanantaina 16. toukokuuta.

Norppalive on osoittautunut suosituksi. Sitä on katsottu noin 750 000 kertaa. Livelähetyksen tavoitteena on tehdä saimaannorppaa tutummaksi ihmisille ja valistaa lajin uhkista, kuten verkkokalastuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.