Supercell: Suuret ansiotulot eivät selity vain palkalla

Peliyhtiön työntekijät nuorentavat verotettujen ansiotulojen kärkeä

Peliyhtiö Supercellin työntekijöiden ansiotulojen määrä selittyy suurelta osin muilla asioilla kuin maksetulla palkalla, yhtiöstä kerrotaan. Supercell maksoi osinkoja hieman yli 300 miljoonaa euroa, joista yhtiön mukaan suuri osa meni yksityishenkilöillä ansioverotuksen puolelle.

Yhtiön mukaan Supercellillä kaikki työntekijät omistavat yritystä joko optioiden tai osakkeiden kautta.

Supercell myös osti osakkeita ja optioita takaisin 114 miljoonalla eurolla, ja samalla monet työntekijöistä merkitsivät optioilla yhtiön osakkeita.

Optioiden takaisinosto ja optioilla tehtävät osakkeiden merkinnät verotetaan ansiotulona.

Kärkikolmikko Supercellistä

Viime vuonna eniten verotettua ansiotuloa sai Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Hän tienasi 12,3 miljoonaa. Toisena oli luova johtaja Mikko Kodisoja 10,7 miljoonalla.

Kolmantena on yhtiön pelisuunnittelija Lasse Louhento, joka ansaitsi 7,3 miljoonaa.

Kymmenen kärkeen mahtuivat supercelliläisistä myös Jouni Utriainen 4,2 miljoonalla, Visa Forsten 3,6 miljoonalla ja John Derome 3,6 miljoonalla. Lisäksi kymmenen kärjen ulkopuolella seuraavilla sijoilla on useita muita supercelliläisiä.

Ansiotulojen kärkipaikkoja pitävät supercelliläiset ovat syntyneet 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa, joten he laskevat kärjen keski-ikää. Ennen peliyhtiön menestysvuosia ansiotulojen kärkilistauksessa oli usein lähinnä 1950- ja 1960-luvuilla syntyneitä miehiä, jotka toimivat suurten yhtiöiden johdossa.

Supercellin mukaan yhtiön työntekijöiden kanssa on sovittu, että kenenkään raha-asioista ei keskustella julkisuudessa.

Viimeisellä virkkeellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.