Supercell vei jännityksen veropäivästä – peliyhtiön velhot jälleen verolistojen piikkipaikalla

Eniten verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä sai viime vuonna Supercellin Ilkka Paananen.

Suomi surffaa keskellä nousukautta, mutta veropäivässä on toistaiseksi ollut tuttu poljento. Viime vuosien supermenestyjä Supercell dominoi jälleen verotilastoja.

Eniten verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä sai viime vuonna Supercellin Ilkka Paananen, joka tienasi verotettavaa tuloa 65,2 miljoonaa euroa. Kakkosena oli saman yrityksen Mikko Kodisoja 57,5 miljoonalla eurolla. Supercelliläisten suuria verotettavia ansiotuloja selittävät nimittäin myös optiot ja osingot, ei pelkkä palkkatulo.

Supercell on viime vuosina maksanut myös vinon pinon yhteisöveroja. Viime vuonna Supercell maksoi yhteisöveroja 125 miljoonalla.

Pankkikonserni Nordea kertoo maksaneensa yhteisöveroa viime vuonna Suomessa yhteensä yli 175 miljoonaa euroa. Yhteisöveron maksajien kärkeen kuuluu yleensä myös toinen iso pankkikonserni OP, jonka maksamat verot jakaantuvat Nordean tapaan useiden yhtiöiden kesken.

Viime vuoden yhteisöveron maksajien kärkijoukkoon ovat nousseet myös Neste noin 143 miljoonalla eurolla ja Bayer 134 miljoonalla.

Julkaistut yhteisöverotiedot eivät kuitenkaan kata kaikkia yhtiöitä. Verohallinnon mukaan lista täydentyy huomenna, kun siihen lisätään yhtiöt, joiden verotus valmistui eilen.

Verotiedot eivät kerro kaikkea

Tuoreimmat, viime vuotta koskevat verotiedot julkistettiin aamulla. Tiedot antavat kohtuullisen hyvän kuvan palkkatöissä olevan ihmisen tuloista, mutta pääomatuloista ne paljastavat vain osan. Tämä selittää osaltaan, miksi kaikkia varakkaiksi tiedettyjä ei näy verolistojen kärjessä.

Supercelliläisten johdolla tulokärjessä on tänä vuonna paljon 1970-luvulla ja myös 1980-luvulla syntyneitä henkilöitä. Supercelliläisten ohella päivän verolistojen kärkipäästä löytyy muun muassa sijoittajia ja yritysjohtajia. Kiinnostava yksityiskohta on, että Ruotsiin muuttanutta Björn Wahlroosia ei verolistojen kärkipäästä enää löydy.

Ylimmästä tulokärjestä naisia ei nyt löytynyt. Naisista eniten ansio- ja pääomatuloja yhteensä sai viime vuonna Ulla Sjöström, 9,1 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.