Superfoodia vedettiin jälleen myynnistä

Camu camu -marjaa sisältävä juoma on poistettu myynnistä Suomessa. Tuotetta ehdittiin myydä ainoastaan Haikon Kartanon hotelliin Porvooseen.

Tullilaboratorion tutkimuksissa selvisi, että B Ravi, Premium Smoothie Bloodorange Camucamu Passionfruit -niminen juoma sisältää EU:ssa uuselintarvikkeeksi katsottua camu camu -marjaa.

Uuselintarviketta saa käyttää vain ravintolisissä. Käytön laajentamiseen tarvitaan lupa, mutta sitä ei ollut haettu juomalle.

Juomaa valmistaa ranskalainen Les Jomards, ja Suomeen sitä tuo espoolainen Multicatering.

Elintarviketurvallisuusvirasto veti uuselintarvikkeita markkinoilta myös kesäkuussa, kun se poisti myynnistä muun muassa monivitamiinin, yacon-juuren ja riisivermisellin.

Camu camu -marjaa voi kutsua uuden ruokatrendin mukaisesti superfoodiksi, joka viittaa runsasravintoiseen ruokaan. Marjan on sanottu sisältävän runsaasti C-vitamiinia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän pääkirjasto haluaa Kävelykadun varteen, vaikka omat tilat pienenisivät – "Kirjasto on kansan paikka"

8 000 työttömänä mutta uusia koulutetaan silti – Tekevätkö sihteerit comebackia suomalaisille työpaikoille?

Alkoholin etämyynnistä tänään ratkaisu käräjiltä, suomalaismiehen syytetään välttäneen veroja liki 1,7 miljoonan euron edestä

EU:n tulevaisuus on pöydällä tänään, kun jäsenmaiden johtajat neuvottelevat seuraavien vuosien budjetista – pääministeri Marin tavoittelee lisäystä maaseudun kehittämisrahojen ehdotettuun tasoon

Hallitus puntaroi yhä yksinäisten lasten auttamista Kreikan leireiltä – eduskunnan hallintovaliokunnan kansanedustajat kuulevat tänään Maria Ohisaloa

Ähtärin eläinpuiston mesikämmenet vetelevät vielä hirsiä, mutta iäkkään joogakarhun kunto huolestuttaa hoitajia – "Mimmi on viettänyt talviunta kuivin suin"

Ely-keskus huolestui raskaan liikenteen turvallisuudesta pääkaupunkiseudulla: liikenne lisääntynyt, taukopaikat ylikäytössä

Pahoinpitelijä käskytti uhrinsa ryömimään ja mursi tilanteeseen puuttuneen miehen poskiluun Keuruulla

Nuoret uskaltavat yrittää – vuoden kestävät bisneshankkeet tuottavat myös voittoa

Monia liikennemerkkejä päivitetään selkeämmiksi ja näkyvämmiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.