Supersankarielokuvan kuvausryhmä sai toiveensa läpi – Vaajakosken moottoritie suljettiin viime yönä Tourulasta Jyskään, loppuviikosta räjäytellään Lutakonaukiolla

Jyväskylässä kuvataan tällä viikolla suomalaisen supersankarielokuvan Rendelin jatko-osaa. Elokuvan tuottaja Timo Puustinen kertoi maanantaina, että kuvaukset kestävät näillä näkymin lauantaiaamuun asti.

Kuvaukset vaikuttavat myös jyväskyläläisten elämään, sillä poliisi on myöntänyt kuvausryhmälle luvan teiden tilapäiseen sulkemiseen Jyväskylän alueella.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Vaajakosken moottoritie oli kuvauksien vuoksi suljettuna Tourulan ja Jyskän välillä iltakymmenestä aamuneljään. Ramppien välillä yksi ajokaistoista suljettiin liikenteeltä kokonaan ja molempiin suuntiin kulkeva liikenne pysäytettiin hetkittäin kuvausten ajaksi. Moottoritien kiertotie järjestettiin vanhan Vaajakoskentien kautta.

Poliisin mukaan kuvausryhmällä on lupa sulkea väli korkeintaan kymmeneksi minuutiksi kerrallaan. Elokuvantekijät vastaavat ohjeistuksesta kiertotielle ja heillä on paikalla myös liikenteenohjausta. Hälytysajoneuvoilla on tarvittaessa etuajo-oikeus.

Samana yönä Harjukatu sekä Väinönkatu välillä Harjukatu–Yliopistonkatu olivat suljettuina kello 00.30–05.00. Tontille ajo oli tänäkin aikana sallittu.

Elokuvan kolari- ja räjäytyskohtausta kuvataan Lutakonaukiolla torstain ja perjantain välisenä yönä iltakahdeksasta aamukuuteen. Suurin meluhaitta kohdistuu poliisin tiedotteen mukaan Lutakonaukion ympärillä oleviin asuintaloihin ja toimitiloihin.

Korjaus: Poliisi tiedotti kello 16:00, että Vaajakosken moottoritie on suljettuna välillä Tourula–Jyskä, eikä Jyskä–Tourula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rendel 2 -supersankarielokuvan kuvaukset sulkevat katuja Jyväskylässä – Näyttävää menoa on luvassa muun muassa Lutakonaukiolla

Uusimmat

Kotimaa

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta 20 vuotta

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.