Supo: Suomen uhka-arvion noston ja Ranskan iskun välillä ei yhteyttä

Suomen viimeviikkoisen uhka-arvion noston ja Ranskan tapahtumien välille ei voi vetää yhtäläisyyksiä, sanoo suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva. Supo arvioi viime viikolla, että terroristijärjestöjen iskujen uhka Suomessa on matala, mutta yksittäisten terroritekojen uhka on kohonnut.

Portaankorvan mukaan Ranskan terroriuhka on yksi Euroopan korkeimmista, koska jotkin terroristijärjestöt ovat nimenneet maan kohteekseen. Hänen mukaansa Suomi on terroriuhan osalta eri tilanteessa kuin Ranska.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kirjoitti Twitterissä, että Suomen valmiustasoa nostetaan Pariisin iskujen takia. Portaankorvan mukaan viranomaiset ovat Suomessa nostaneet valppauttaan.

– Uhka-arviotamme päivitettiin reilu viikko sitten, sen mukaan menemme. Tällä hetkellä seuraamme tilannetta ja odotamme Ranskan viranomaisten selvityksiä, Portaankorva sanoo.

Viime viikolla Supo arvioi, että Suomeen kohdistunut terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut viime vuoden tasosta. Supon mukaan ulkomaisissa konflikteissa, etenkin Syyriassa ja Irakissa, aseelliseen toimintaan osallistuvien ja Suomeen palaavien ihmisten määrä on huomattava. Koska Suomesta lähtee taistelijoita, ulkomaiset radikaali-islamistit tuntevat Suomen entistä paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.