Supo: Suomi on turvallinen ja vakaa maa

Suojelupoliisi arvioi, ettei terrorismin uhka ole Suomessa merkittävästi kasvanut. Supon viime vuoden vuosikertomuksesta ilmenee, että Suomi on yhä varsin turvallinen ja vakaa maa.

Maamme osallistuminen kansainvälisiin rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin saattaa nostaa tulevaisuudessa yleistä uhkaa ääri-islamilaisen terrorismin osalta. Huomioitavaa on, että al-Qaidan johtohenkilöt keskustelevat ja puhuvat Länsi-Euroopasta blokkina, johon myös Suomi kuuluu.

Suojelupoliisi arvioi, että Suomeen kohdistuu jatkuva laittoman tiedustelutoiminnan uhka. Suomi kiinnostaa esimerkiksi korkean teknologian ja EU-jäsenyyden vuoksi.

Vakoilun menetelmät ovat perinteisiä. Ihmislähteisiin luotetaan, ja tähtäimessä on agenttien värvääminen.

Aktivismitoiminnassa eletään rauhan aikaa. Eri kohteista aktivisteja innoittavat esimerkiksi ydinvoima ja metsähakkuut. Turkistarhaiskut ovat vähentyneet selvästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

Lindtmanille kolme, Marinille yksi ääni – keskisuomalaiset puoluevaltuutetut ovat valintansa tehneet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.