Supo huolissaan poliitikkojen saamista vihaviesteistä

Suojelupoliisin (Supo) mukaan poliitikkojen ja muiden julkisuuden henkilöiden arvostelu on lisääntynyt internetissä ja kirjoitusten sävy muuttunut astetta uhkaavammaksi.

–Valtiojohdon näkökulmasta uhkakuva ei ole kokonaisuutena muuttunut pahemmaksi, mutta kieltämättä vihaviestien ja -kirjoitusten lisääntyminen huolestuttaa, ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Suojelupoliisista toteaa.

Supo tilastoi kaikki valtiojohdon kokemat uhka- ja vaaratilanneet. Niistä ei kerrota julkisuuteen.

–Teemme jatkuvaa yhteistyötä valtiojohdon turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa. Erilaisten uhkien arviointi on jatkuva prosessi. Teemme sitä joko pyynnöstä tai omasta aloitteestamme, Portaankorva valottaa.

Supon mukaan valtiojohdon eli presidentin ja ministereiden sekä muiden poliitikkojen kokemat turvallisuusuhat johtuvat pääosin ihmisten spontaaneista päähänpistoista.

–Emme ole havainneet, että taustalla olisi ollut järjestäytynyttä rikollisuutta.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkösen mukaan ministerit ovat saaneet tappouhkauksiakin.

–Ennen kiukku purettiin kaveriporukassa Esson baarissa. Nyt poliitikoita arvostellaan nimettömänä netin keskustelupalstoilla, Härkönen sanoo.Valtioneuvoston turvallisuusyksikkö suhtautuu vakavasti vihakirjoitteluun.

–Vaikka kirjoittaja ei itse olisi tosissaan, voi joku viestin lukija reagoida, ja tällöin yleinen turvallisuustilanne vaarantuu.

Lue lisää tiistain 4.2. painetusta Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.