Supo huolissaan poliitikkojen saamista vihaviesteistä

Suojelupoliisin (Supo) mukaan poliitikkojen ja muiden julkisuuden henkilöiden arvostelu on lisääntynyt internetissä ja kirjoitusten sävy muuttunut astetta uhkaavammaksi.

–Valtiojohdon näkökulmasta uhkakuva ei ole kokonaisuutena muuttunut pahemmaksi, mutta kieltämättä vihaviestien ja -kirjoitusten lisääntyminen huolestuttaa, ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Suojelupoliisista toteaa.

Supo tilastoi kaikki valtiojohdon kokemat uhka- ja vaaratilanneet. Niistä ei kerrota julkisuuteen.

–Teemme jatkuvaa yhteistyötä valtiojohdon turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa. Erilaisten uhkien arviointi on jatkuva prosessi. Teemme sitä joko pyynnöstä tai omasta aloitteestamme, Portaankorva valottaa.

Supon mukaan valtiojohdon eli presidentin ja ministereiden sekä muiden poliitikkojen kokemat turvallisuusuhat johtuvat pääosin ihmisten spontaaneista päähänpistoista.

–Emme ole havainneet, että taustalla olisi ollut järjestäytynyttä rikollisuutta.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkösen mukaan ministerit ovat saaneet tappouhkauksiakin.

–Ennen kiukku purettiin kaveriporukassa Esson baarissa. Nyt poliitikoita arvostellaan nimettömänä netin keskustelupalstoilla, Härkönen sanoo.Valtioneuvoston turvallisuusyksikkö suhtautuu vakavasti vihakirjoitteluun.

–Vaikka kirjoittaja ei itse olisi tosissaan, voi joku viestin lukija reagoida, ja tällöin yleinen turvallisuustilanne vaarantuu.

Lue lisää tiistain 4.2. painetusta Keskisuomalaisesta.

Uusimmat

Kotimaa

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Sipilä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tutkii törkeästä rahanpesusta epäillyn yrityksen tiloja Turun saaristossa – apuna Merivartioston aluskalustoa ja "myös pientä lentotoimintaa"

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.