Supo selvittää Firenzen ampujan Suomen-yhteyttä

Suojelupoliisi selvittää, minkälaisia kontakteja Firenzen ampujalla on mahdollisesti ollut suoraan tai välillisesti Suomeen.

- Ei pidä vetää mitään johtopäätöksiä, että Firenzen tapahtumat liittyisivät Suomeen, mutta olemme kiinnostuneita mahdollisista kontakteista, joita epäillyllä on ollut tänne, totesi suojelupoliisin turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju STT:lle.

- Me olemme saaneet asiasta varsin vähän viranomaistietoja. Epäillyllä tekijällä ei käsittääkseni ole yhteyttä suoraan Suomeen, mutta se meillä on tiedossa, että taustajärjestöllä on erilaisia yhteyksiä Suomeen, ja niitä selvitämme, että onko niillä merkitystä turvallisuustilanteeseen Suomessa.

Supon kiinnostuksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Harjun mukaan äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen järjestämään seminaariin osallistui lokakuussa italialaisen oikeistojärjestön Casa Poundin edustaja. Italialaisjärjestö on irtisanoutunut Firenzen ampumistragediasta, jossa järjestöön tiettävästi kuulunut mies ampui kaksi senegalilaista miestä ja haavoitti vakavasti kolmea ennen kuin teki itsemurhan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.