Susanna Huovinen Keski-Suomen kansanedustajien poissaolokärjessä

Jyväskyläläinen kansanedustaja Susanna Huovinen (sd.) kansanedustajien poissaolokärkeä. Eduskunta on kokoontunut täysistuntoon tähän mennessä 85 kertaa. Huovinen ollut poissa 19 kertaa, poissaoloista yhdeksän on johtunut sairaudesta.

Huovinen on poissaolotilaston viides. STT:n tekemän vertailun mukaan Huovista enemmän täysistuntopoissaoloja on kertynyt vain neljälle edustajalle: kaksi heistä on joutunut olemaan pitkiä aikoja sairauslomalla. Eniten poissaoloja oli perussuomalaisten Pentti Oinosella, 48 kertaa ja RKP:n Mats Nylundilla, 45 kertaa. Molemmille on tehty iso leikkaus.

Listan kolmas on Olli Immonen (ps.).  Immonen on ollut täysistunnoista pois 26 kertaa, joista kolme kertaa syynä on ollut sairaus. Immonen jätti myös viime vaalikaudella melkoisesti väliin eduskunnan täysistuntoja, ja sama meno vaikuttaa jatkuvan tällä kaudella.

Poissaolotilastoissa neljäntenä on keskustan Mikko Alatalo.

Eduskunnan myöhästelijä oli SDP:n Krista Kiuru, joka on kahdeksan kertaa ilmoittautunut vasta nimenhuudon jälkeen.

Tiedot on kerätty eduskunnan pitämästä kansanedustajien poissaolotilastosta. Poissaolomerkintää ei tule, jos kansanedustaja on esimerkiksi valiokunnan matkoilla tai Pohjoismaiden neuvoston kokouksissa.

Kahdeksantoista säntillistä

Kahdeksantoista kansanedustajaa on säntillisesti käynyt kaikissa täysistunnoissa ainakin nappia painamassa.

Heistä seitsemän on ensimmäisen kauden edustajia: liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), Leena Meri (ps.), Veera Ruoho (ps.), Ville Skinnari (sd.), Sami Savio (ps.), Hanna Kosonen (kesk.) ja Katri Kulmuni (kesk.).

Myös oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) on ollut jokaisessa täysistunnossa paikalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .