Suuri dopingjuttu syyteharkintaan – latvialaismiehen epäillään toimittaneen aineita Helvetin enkelien jäsenelle

Keskusrikospoliisi siirtää syyteharkintaan 800 käyttöjaksoa kattaneen dopingjutun. Oikeuskäytännössä törkeän dopingrikoksen määrällisenä kriteerinä on pidetty kymmentä käyttöjaksoa.

Muun muassa voimailulajeissa dopingaineilla kasvatetaan lihasmassaa ja parannetaan urheilutuloksia. Käyttöjakso voi kestää viikoista kuukausiin.

Poliisi epäilee, että latvialaismies postitti Latviasta aineet kaakkoissuomalaiseen hotelliin. Latvialainen majoittui itse hotelliin ja nouti poliisin epäilyn mukaan tällöin dopingaineet. Poliisi epäilee myös, että latvialaismies olisi toimittanut aineet viisikymppiselle Helvetin enkeleihin kuuluvalle miehelle.

Hotellin henkilökuntaa ei epäillä rikoksesta.

Helvetin enkeleihin kuuluvan vantaalaismiehen asunnosta takavarikoitiin dopingaineita sekä yli 10  000 euroa käteistä rahaa, joiden epäillään olevan peräisin aineiden myynnistä. Poliisin epäilyn mukaan mies ehti myydä dopingaineita eteenpäin satojen käyttöjaksojen verran.

Vantaan käräjäoikeus on määrännyt vantaalaismiehen omaisuutta vakuustakavarikkoon kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi myös 21-vuotiaan vantaalaismiehen asunnosta suuren dopingerän, jonka poliisi epäilee tulleen Helvetin enkeleihin kuuluvalta mieheltä.

Molempien vantaalaismiesten epäiltyä törkeää dopingrikosta koskevat esitutkintapöytäkirjat on toimitettu syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon. Viisikymppisen lisäksi muut epäillyt eivät ilmeisesti kuulu Helvetin enkeleihin tai muihin jengeihin.

Poliisi ei ole tavoittanut dopingaineiden salakuljetuksesta ja välittämisestä epäiltyä 47-vuotiasta latvialaismiestä. Suurin osa KRP:n takavarikoimista dopingaineista on testosteronia ja anabolisia steroideja.

Helvetin enkelit on todettu useissa lainvoimaisissa tuomioissa järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.