Suviseurojen paluuliikenne ruuhkauttaa teitä

Lumijoella Pohjois-Pohjanmaalla pidettävät vanhoillislestadiolaisten Suviseurat päättyvät huomenna, mutta ruuhkia on odotettavissa jo tänään, kun iso osa seuraväestä lähtee paluumatkalle.

Seurajärjestäjät ja liikkeen johtohenkilöt ovat korostaneet läpi viikonlopun yhtenäisyyttä, joka on perinteisestikin tärkeä asia vanhoillislestadiolaisuudessa.

Uskovien yhteisön merkityksestä kertonee jotain se, että kaikkien kohujen jälkeen Suviseuroihin on saapunut paljon enemmän väkeä kuin järjestäjät osasivat odottaa. Lisäalueita otettiin käyttöön jo perjantaina. Lauantai-illan arvio väkimäärästä oli 83 700 ja sunnuntain 78 000. Osallistujia on ollut yli 30 maasta.

Viikonlopun helle rasitti ihmisiä avoimella seurakentällä. Esimerkiksi satapaikkainen vanhusten lepotila on ollut pitkälti täynnä.

Lähistön valtateiltä on raportoitu pahoja ruuhkia läpi viikonlopun, sillä seura-alueella majoitutaan pääasiassa tuhansiin asuntoautoihin ja -vaunuihin.

Seurat näkyvät ja kuuluvat myös yli kymmenessä lähialueen kirkossa, paikallisessa seuraradiossa ja Ylen Radio 1:llä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.