Suvisoutajat putosivat järveen Pulkkilanharjulla

Viime viikonvaihteessa urakoitu toinen Suvisoutu Lahdesta Jyväskylään oli loppua lähes alkuunsa, kun osa täpötäyden kirkkoveneen miehistöstä tippui jo ensimmäisenä soutupäivänä Päijänteeseen.

Uhkaava tilanne sattui, kun suvisoutajat olivat perjantaina asettautuneet Pulkkilanharjulla kahvila-ravintola Reimarin tuntumassa venesillalle ryhmäkuvaan.

Kuvaa otettaessa silta sortui porukan alla ja kahdeksan soutajaa yhteensä 15 hengen miehistöstä tipahti järveen. Järveen hävisi lopullisesti myös muun muassa koko tapahtuman isän ja ideoijan Kari Mäkitalon kännykkä.

Ihmeen kaupalla kukaan soutajista ei kuitenkaan loukannut tilanteessa itseään, vaikka Pulkkilanharjun maisemapaikan rantaan hajonneen laiturin ympärille on tuotu vahvistukseksi isoja kivenjärkäleitä.

Putoamisesta huolimatta soutuporukka saattoi jatkaa matkaansa ja välttyi seuraavien päivien aikana myös kaatosateilta vesillä ollessaan.

Suvisoutajisto saapui Jyväskylään Lutakon satamaan neljän päivän ja vähintään 169 kilometrin urakan jälkeen maanantaina 1.7. noin puoli viideltä iltapäivällä.

Jyväskylästä joukko matkasi takaisin Lahteen pikkubussilla, jonka perään oli kiinnitetty käytössä ollut kirkkovene.

Suvisoutu aiotaan järjestää myös ensi vuonna, mutta mahdollisesti matka tehdään silloin vastapäiseen suuntaan eli Jyväskylästä Lahteen.

Soutumatka Päijänteen halki Lahdesta Jyväskylään käynnistyi