Sytyttäjä ei välttämättä ole tietoinen teostaan – Tupakka tai tulitikku saattoi sytyttää Oiva Paloheimon taiteilijakodin tuhonneen tulipalon

Kulttuurihistoriallisen arvorakennuksen palon sytyttäjä ei välttämättä ole tietoinen teostaan.

Pirkanmaalla Vesilahdella museorakennuksen tuhonnut tulipalo saattoi syttyä huonosti sammutetusta tupakasta tai tulitikusta, kertoo poliisi. Kirjailija Oiva Paloheimon taiteilijakoti paloi maan tasalle marraskuun lopulla.

Poliisi huomasi syttymissyytä tutkiessaan, ettei syttymiselle ollut luonnollista syytä. Näin ollen paloa epäiltiin ihmisen sytyttämäksi.

Rakennuksen kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi käynnistettiin rikostutkinta törkeästä vahingonteosta. Tutkinnassa selvisi, että lapset ja nuoriso ovat käyttäneet museon aluetta kokoontumispaikkanaan, ja paikalla on muun muassa tupakoitu salaa.

Poliisin mukaan paikalla vallinneet sääolosuhteet ja maasto ovat mahdollistaneet sen, että palo on voinut roihahtaa esimerkiksi huonosti sammutetusta tupakasta. Palon sytyttäjä ei välttämättä ole edes tietoinen tekojensa seurauksista.

Poliisi on puhuttanut arvioituun syttymisaikaan paikalla olleita ihmisiä, mutta he ovat kiistäneet sytyttäneensä palon.

Tapauksesta tietäviltä pyydetään havaintoja Valkeakosken poliisille numeroon 0295 445877 tai sähköpostiin rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.