Syyskuussa sataa – Jyväskylän rakennusvalvonta kannustaa ilmoittamaan, jos rakennustarvikkeet eivät ole työmaalla suojassa

Syyskuu on vuoden kostein kuukausi, ovatko rakennustyömaalla tarvikkeet sateelta suojassa? Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnossa on meneillään tehostetut toimet rakennustyömaiden kosteudenhallinnan valvomisessa. Rakennusvalvonta valvoo, että rakennusten kosteudenhallinan suunnitelmat ovat kunnossa, rakenteiden kuivumisaikoja noudatetaan ja rakennustarvikkeet on suojattu.

Kampanjan toivotaan vauhdittavan hyvää rakennustapaa. Jyväskylän ohella kampanjassa on mukana maan isoimmat kaupungit. Se kertää syyskuun.

Rakennusvalvonta kannustaa myös asukkaita tarkkailemaan rakennustyömaiden kosteudenhallintaa. Kansalaiset voivat tehdä ilmoituksen, mikäli näkevät hyviä esimerkkejä tai laiminlyöntejä.

– Viime vuonna tehty kosteudenhallinnan suositus tähtää siihen, että rakennus pysyy kuivana koko rakentamisen ajan. Hyvä olisi, jos suositus otettaisiin viipymättä käyttöön kaikissa Suomen kunnissa, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Jyväskylän rakennusvalvonnan mukaan rakentajien, pääsuunnittelijoiden ja erityisalojen suunnittelijoiden on otettava kosteuden hallinta huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja ennakko-ohjauksessa.

Rakennusalalla allekirjoitettiin vuonna 2017 yhteinen sitoumus "Kuivaketju10". Se sisältää hyvän rakennustavan mukaiset kosteudenhallinnan menettelytavat rakennushankkeiden eri vaiheissa.

Ilmoituksen ja kuvan työmaan hyvästä tai puutteellisesta kosteudenhallinnasta voi lähettää osoitteessa www.kosteusjumppa.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .