Syysmyrskytuulet puhaltavat Suomeen lauantaina

Suomeen saapuu syysmyrsky lauantaina, kertoo Ilmatieteen laitos. Brittiensaarten länsipuolella on kehittymässä koilliseen liikkuva matalapaine, jonka ennustetaan muuttavan perjantaina Pohjanmerellä myrkyksi.

Suomen länsiosissa tuulen ennustetaan yltyvän päivällä puuskissa 17–22 metriin sekunnissa. Puuskien odotetaan olevan kovia myös muualla maassa. Maan lounasosissa puuskatuulet voivat yllättää paikoin jo perjantai-iltana, kun voimakas kylmä rintama ja siihen liittyvät sade- ja ukkoskuurot saapuvat alueelle lounaasta.

– Puuskainen tuuli kaataa paikoin puita ja voi aiheuttaa ajoittain häiriöitä liikenteessä ja sähkönjakelussa, päivystävä meteorologi Paavo Korpela sanoo tiedotteessa.

Perjantaina ennen myrskyä Suomeen ennustetaan saapuvan etelästä hyvin lämmintä ilmaa.

– Etenkin perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä sää voi tuntua hyvinkin erikoiselta, kun tuulisen syysyön lämpötilat ovat lähellä 20 astetta, Korpela sanoo.

Sää viilenee kuitenkin nopeasti, sillä myrkyn mukana saapuu kylmä rintama, joka tuo mukanaan kylmempää ilmaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötilat saattavat jäädä alle 15 asteen.

Ensi viikon alussa sää viilenee, ja paikoin saattaa olla luvassa yöpakkasia.

Tänään puuskainen tuuli on kaatanut paikoin puita ja aiheuttanut sähkökatkoja maan keski- ja länsiosissa. Sähköttä on viimeisempien tietojen mukaan yli 6  000 asiakasta. Lisäksi kaatunut puu keskeytti junaliikenteen hetkeksi Isonkyrön ja Seinäjoen välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Näin keskisuomalaiset kansanedustajat ovat valmistautuneet Linnan juhliin – Anne Kalmarin mustavalkoinen puku on kivijärveläistä tekoa, Piritta Rantasen tyylistä paljastui jo vilaus

Rautatientorin metroasemalla kokoontui äärioikeiston mielenosoittajia

Historian tohtori Ari T. Manninen Viitasaaren itsenäisyysjuhlassa: "Suomen selviäminen talvisodasta on ihme"

"Aika vakuuttunut olen siitä, että kutsu Linnaan ei tullut Temptation Islandin vuoksi" – radiojuontaja Harri Moisio pelkäsi ensin kutsun olevan väärennös

Video: Näin Keskisuomalainen seuraa Linnan juhlia – poikkeuksellisen paljon vieraita maakunnasta

Ruokalastit tyhjenivät Hurstin vähävaraisten itsenäisyyspäivän tilaisuudessa sadesäästä huolimatta

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Maistuisiko sinulle kalanmaksaterriini? Jyväskylän yliopiston tutkimushanke selvitti, että kalanmaksalle olisi kysyntää fine dining -ravintoloissa

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.