Syyte: Nettituttu vedätti jämsäläiseltä rahaa miljoonaperinnön varjolla

Mies halusi rahalainoin auttaa helsinkiläistä tuttavaansa saamaan 14 miljoonan punnan perinnön Iso-Britanniasta.

38-vuotiaalle helsinkiläismiehelle oli tulossa Isosta-Britanniasta liki 14 miljoonan punnan perintö. Sen saamiseksi piti perintöasian hoitajalle Lontooseen suorittaa maksuja. Helsinkiläismies oli kuitenkin varaton. Perintöä varten hän pyysi lainaksi rahaa 58-vuotiaalta jämsäläismieheltä. Miehet tutustuivat ja keskustelivat internetin välityksellä.

Jämsäläinen halusi auttaa ja lainasi rahaa. Ensimmäinen erä oli 3 600 euroa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan perintöä odottanut ilmoitti tarvitsevansa enemmän. Kahdeksan päivää myöhemmin jämsäläinen lainasi lisää 10 500 euroa ja vajaan kuukauden kuluttua tästä 12 500 euroa. Eri suuruisia lainaeriä kertyi vuoden aikana yhteensä kymmenen ja lainasumman kokonaismäärä nousi 46 500 euroon.

Nyt helsinkiläistä syytetään Keski-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan lainaaja erehdytti jämsäläistä tahallaan. Saadakseen miehen uskomaan tarinaansa ja luottamaan itseensä syytetty oli välittänyt miehelle lukuisia väitettyä perintöä koskevia viestejä ja dokumentteja. Pyynnöistä huolimatta lainarahoja mies ei maksanut takaisin. Syyttäjän käsityksen mukaan siihen ei varattomalla miehellä ollut aikomustaan, vaan rahat hän oli käyttänyt omiin tarkoituksiinsa.

Helsinkiläinen kiisti syyllisyytensä rikokseen. Hän piti myös itseään asiassa uhrina, joka odotti saavansa miljoonaperinnön.

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa asiassa tuomion kahden viikon kuluttua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .