Syytetyt kiistävät osallistuneensa väkivaltaiseen mellakkaan – "tangot ja kilvet rekvisiittaa"

Mellakan johtamisesta syytetyt kiistivät, väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta syytetyt kertovat vain olleensa paikalla.

Väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta syytetyt kiistävät heille luetut syytteet. Kolmelle luettiin syyte elokuussa 2015 Jyväskylässä väkivaltaisen mellakan johtamisesta, 19:lle väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta, seitsemälle pahoinpitelystä, kahdelle haitanteosta virkamiehelle ja yhdelle ampuma-aserikoksesta.

Valtaosin syytetyt myönsivät olleensa paikalla, mutta kiistivät osallistuneensa väkivaltaiseen toimintaan.

Syyttäjän mukaan osa oli varustautunut lipputangoin, kilvin, suojaliivein, suojalasein, rystysvahvikkein, käsinein, kaasusumuttein ja hammassuojin. Syytteissä rikoksentekovälineinä mainittujen kilpien ja lipputankojen perusteltiin olleen mielenosoituksen rekvisiittaa, ja tilanne kehittyi ennalta-arvaamatta ja yllätyksenä.

Syyttäjän näkemys poikkesi tästä täysin.

– Esimerkiksi hammassuojilla varustautuminen kuvaa sitä, että kyllä siinä alun perinkin on väkivaltaan varauduttu.

Mellakan johtamisesta syytetyt kiistivät syytteet. Heidän mukaansa kyse ei ollut väkivaltaisesta mellakasta, vaan laillinen mielenilmaus ja marssi, ja mikäli pahoinpitelyitä tapahtui, kyse oli muutaman henkilön yksittäisistä teoista.

Pahoinpitelyistä syytetyt myönsivät teot yksittäisinä tekoina, mutta kiistivät yksituumaisuuden muiden kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .