Syyttäjä: Kouvolalaismies varastoi räjähteitä, 120  000 patruunaa ja yli sata asetta, väitti poliisille romuttaneensa osan aseista, vaikka ne olivat toimintakuntoisia

Syyttäjä vaatii lukuisia aseita, räjähteitä ja patruunoita varastoineelle kouvolalaismiehelle rangaistusta törkeästä ampuma-aserikoksesta ja joukosta muita rikoksia. Syyttäjän mukaan miehen hallussa oli vuosina 2013–2018 muun muassa yli sata asetta, neljä kaasusumutinta, 12 valojuovapatruunaa, viisi sotilaskäyttöön tarkoitettua sirpalekranaattia, kaksi panssariammusta, neljä kertasingon harjoituslaukausta ja yli 120  000 patruunaa.

Syyttäjän mukaan mies oli ilmoittanut poliisille osan aseista romutetuiksi, vaikka ne olivat toimintakuntoisia. Syyttäjän mukaan mies myös luovutti aseita yksityishenkilöille, vaikka hänellä ei ollut siihen lupaa. Lupa koski aseiden valmistamista, korjaamista ja muuntamista.

–  Rikoksen kohteena on ollut suuri määrä ampuma-aseita. Teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon että syytetty on ollut elinkeinonharjoittaja ja kuvattu menettely luo vaaraa siitä, että ampuma-aseet päätyvät rekisterin ulkopuolelle ja luvattomaan käyttöön, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä vaatii vähintään 1,5 vuoden ehdollista vankeusrangaistusta ja 60 päiväsakkoa

Aseet ja räjähteet löytyivät syyttäjän mukaan miehen kiinteistöltä. Osaa oli varastoitu niin, että ne olisivat olleet helposti anastettavissa.

–  Syytetty on säilyttänyt ampuma-aseita ja ampuma-aseen patruunoita muun muassa asunnon alapohjassa, laatikossa pihalla, huonokuntoisessa asuntovaunussa, lukitsemattomassa linja-autossa ja auton hansikaslokerossa, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta ja 60 päiväsakkoa törkeästä ampuma-aserikoksesta, väärän todistuksen antamisesta viranomaiselle, räjähderikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta. Lisäksi miehen aseistusta vaaditaan valtiolle menetetyksi.

Asiassa on tänään alkanut valmisteluistunto Kymenlaakson käräjäoikeudessa. STT ei ole saanut oikeudelta miehen kirjallista vastausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Paperiliitto uhkasi laajentaa lakkoa kolmannelle viikolle, jos sopua ei synny – jämsäläisten pääluottamusmiesten mielestä kikytys saa jo riittää

Raskaan liikenteen valvontaiskussa paljastui sitomaton paperirullakuorma – poliisi määräsi rekkakuskin heti ajokieltoon

IS: Jyväskyläläismissi Shirly Karvisen sukulaisista puolet on eristyksissä koronaviruksen riivaamassa Wuhanissa – "Totta kai pelottaa"

Hyviä uutisia hiihtäjille, huonoja autoilijoille: Keski-Suomeen tupruttaa alkavalla viikolla runsaasti lunta

Paperialan viime hetken neuvottelut jatkuvat, kikytykselle toivotaan loppua Jämsässä: "Porukka on vahvasti lähdössä lakkoon tarvittaessa"

Teollisuusliitto laajentaa sahojen ja vaneritehtaiden lakkoa kolmiviikkoiseksi –  myös Paperiliitto ilmoitti lakon laajentamisesta, vaikka neuvottelut jatkuvat

Ex-suurlähettiläs René Nyberg Jyväskylässä: "Tammisunnuntailla on vahva historiallinen kaiku" – Lue juhlaesitelmä kokonaisuudessaan

Pohjois-Savossa palanut viikonloppuna kaksi mökkiä, epäillään tahallaan sytytetyiksi

Peltiä ruttuun risteyskolarissa Palokassa – pelastuslaitos varoittaa liukkaasta ajokelistä

Kiinan ryhmämatkailun kiellosta tulossa suonenisku Suomenkin matkailualalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.