Syyttäjä: Lahden elokuisella tapon yrityksellä oli rasistinen motiivi

Syytetyistä kahdelle vaaditaan kovennettuja rangaistuksia.

Syyttäjä vaatii Lahden keskustan tapon yrityksestä syytetyille tavallista kovempia rangaistuksia teon rasistisen motiivin vuoksi. Elokuun 3. päivän vastaisen yön väkivaltaisuuksia käsiteltiin tiistaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syytettyjä on kaikkiaan neljä ja uhreja kaksi. Poliisi on aiemmin kertonut, että uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia.

Vakavin syyte koskee tapon yritystä, josta on syytettynä kaksi parikymppistä miestä. Syyttäjän mukaan kaksikko yritti tappaa toisen uhreista Lanun aukiolla sijaitsevan ravintolan edustalla.

Syyttäjän mukaan yksi syytetyistä osoitti ensin uhria lähietäisyydeltä pistoolilla ylävartaloon ja painoi liipaisinta. Ase ei kuitenkaan useista yrityksistä huolimatta lauennut, koska patruuna oli jäänyt jumiin aseen piippuun.

Tämän jälkeen syyttäjän mukaan toinen syytetyistä ojensi asemiehelle puukon, jolla mies iski uhria kasvoihin. Seurasi kamppailu, jossa molemmat tapon yrityksestä syytetyt olivat uhrin kimpussa. Uhria iskettiin puukolla ainakin keskivartaloon ja käteen, syytteessä sanotaan.

Asemiehellä liivijengitausta?

Tapon yrityksen lisäksi asemies on syytteessä myös laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan hän osoitti myös toista uhreista aseella. Ase oli luvaton.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi elokuussa, että asemies on ollut liivijengi Cannonball MC:n Heinolan-osaston jäsen, ja hänet on aiemminkin tuomittu muun muassa pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaatii tapon yrityksestä syytetylle kaksikolle vuosien vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan rangaistuksen koventamisperusteena on otettava huomioon, että rikoksen tekemiseen vaikutti uhrin etninen alkuperä, ihonväri tai syntyperä.

Kolmatta miestä syytetään kahdesta pahoinpitelystä ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan hän suihkutti molempia uhreja kasvoihin luvattomalla kaasusumuttimella. Neljäs sai syytteen ampuma-aserikoksesta, koska syyttäjän mukaan tapon yrityksessä käytetty luvaton pistooli löytyi lopulta hänen hallustaan. Heille syyttäjä vaatii sakkorangaistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä – poliisi selvittää mahdollista rasistista motiivia

Kahta miestä epäillään tapon yrityksestä Lahden keskustassa

Uusimmat

Kotimaa

Rikollisvaikuttaja Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla – aiemmin kolmoismurhasta tuomittu Veli Matti Huohvanainen vaatii hovioikeutta hylkäämään murhasyytteen

Kyberasiantuntija: Suomi on jo maailman 10. yleisin kieli pimeässä verkossa – kysyttyjä tuotteita ovat teknologiafirmojen työntekijöiden käyttäjätunnukset ja salasanat

Katso video: Vaajakoskelaisten suunnistajien vanhasta laturaivovideosta tuli nettihitti – nyt kuvaaja kertoo, kuinka pätkä syntyi

Keski-Suomesta lähtöisin oleva tubettaja Mmiisas hyväntekeväisyysyhteistyöhön virvoitusjuomajätin kanssa

Perheet heräsivät kauhuun Jämsänkoskella, kun vieras mies pyrki väkisin koteihin – tunkeutujan maksettavaksi yli 31 000 euron korvaukset

Kunnilla on suuret toimintavaltuudet mahdollisessa koronavirusepidemiassa

Saunapalvin valmistus Suomessa jatkuu, nyt odotetaan päätöstä nimisuojasta

Köhniön uimarannan kävijöille tulossa 40 uutta parkkipaikkaa

Kauppakulman kaavamuutos vireille – täydennysrakentamista kahdessa vaiheessa

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään pois kuluttajilta – taustalla tapaukset, joissa kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.