Syyttäjä: Räty ei puhunut Ahteelle kolmeen vuoteen

Syyttäjä vaatii AKT:n entiselle puheenjohtajalle Timo Rädylle sakkorangaistusta.

Lisäksi syyttäjä vaatii, että AKT on tuomittava ainakin 80·000 euron suuruiseen yhteisösakkoon muun muassa siksi, ettei liitto ole toiminnallaan ehkäissyt epäiltyä työturvallisuusrikosta.

Rätyä epäillään AKT:n viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamisesta. Syytteen mukaan Räty on muun muassa huutanut, antanut epäselviä ja epäasiallisia työmääräyksiä ja vaikeuttanut Ahteen työntekoa. Syytteen mukaan vuodesta 2009 Räty jätti Ahteen huomiotta ja eikä kommunikoinut enää lainkaan hänen kanssaan.

Syytteen mukaan työnantajaa edustanut Räty ei ryhtynyt toimiin tilanteen korjaamiseksi sen jälkeenkään, kun hän sai tiedon Ahteen henkisestä kuormittumisesta.

Rätyä syytetään työturvallisuusrikoksesta sekä pahoinpitelystä. Kyse on ollut henkisestä pahoinpitelystä. Vaihtoehtoinen syyte pahoinpitelylle on vammantuottamus.

Räty on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Puolustuksen kirjallisen vastauksen mukaan Räty ei ole kohdellut millään lailla epäasiallisesti viestintäpäällikkö Hilkka Ahdetta. Puolustus kiistää  myös syytteessä mainitun huutamisen tai puhumattomuuden.

Puolustuksen mukaan Rädyn ja Ahteen välit tulehtuivat ja siksi kumpikin vältti tapaamisia.

Puolustuksen mukaan välien tulehtumisen oli saanut aikaan Ahde muun muassa laiminlyömällä työtehtäviään ja olemalla epälojaali Rätyä kohtaan.

Rätyä koskevan työpaikkakiusaamisjutun käsittely alkoi tänään valmisteluistunnolla Helsingin käräjäoikeudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ahde vaatii korvauksia, Rädyn mukaan kyse valtataistelusta