Syyttäjä ei valitakaan Laukaan omakotitalopalon hylätyistä henkirikossyytteistä

Talossa nukkunut pariskunta ja lapsi pelastuivat poliisin mukaan viime hetkellä.

Käräjäoikeuden tuomio Laukaan omakotitalopalossa jää lainvoimaiseksi. Kukaan ei valittanut tuomiosta, vaikka muun muassa syyttäjä ja osa asianomistajista varasi siihen mahdollisuuden, kertoo Keski-Suomen käräjäoikeus.

Kyse oli palosta, jossa talossa nukkunut pariskunta ja lapsi pelastuivat poliisin mukaan viime hetkellä.

Käräjäoikeudessa syyttäjä vaati 39-vuotiaalle miehelle tuomiota muun muassa törkeästä tuhotyöstä ja kolmesta murhan yrityksestä ja yllytyksestä näihin. Oikeus totesi, että miehen ei osoitettu yksin tai yhdessä jonkun kanssa sytyttäneen paloa.

Tuomion jälkeen asiassa tehtiin lisätutkintaa, mutta sillä ei kuitenkaan saatu lisänäyttöä valittamisen ja syytteen ajamiseen hovioikeudessa, kertoo Satu Närhi, toinen jutun syyttäjistä STT:lle.

– Puuttui sellainen olennainen näyttö, joka olisi auttanut valituksen ajamiseen.

Käräjäoikeus hylkäsi maaliskuisessa tuomiossaan myös syytteen törkeästä kiristyksestä tai sen yrityksestä, koska asiasta jäi varteenotettava epäily. Syyttäjän mukaan mies oli myös vaatinut talossa asuneelta mieheltä perusteettomia velkoja.

Mies tuomittiin liikennerikkomuksesta ja vahingonteosta 30 päiväsakkoon, mikä tarkoittaa 180:tä euroa. Mies oli lyönyt takalasin rikki palon uhriksi joutuneen miehen autosta.