Syyttäjä päätti lopettaa Ähtärin eläinpuiston susiturman tutkinnan

Seitsemänvuotias poika sai käteensä vakavat vammat, kun kaksi sutta kävi hänen käteensä kiinni.

Ähtärin eläinpuistossa helmikuun loppupuolella sattuneen susiturman esitutkinta on lopetettu, kertoo poliisi. Seitsemänvuotias poika sai käteensä vakavat vammat, kun kaksi sutta kävi hänen käteensä kiinni.

Syyttäjä teki päätöksen esitutkinnan lopettamisesta tutkinnanjohtajan esityksestä. Perusteena on, ettei näyttöä törkeästä huolimattomuudesta asiassa todennäköisesti saataisi.

Asiaa tutkittiin sekä vammantuottamuksena että terveysrikoksena.

Poliisi toteaa, että terveysrikos edellyttää tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta.

– Poliisin suorittamien tutkintatoimien perusteella on käynyt ilmi, ettei kukaan ole tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella laiminlyönyt kuluttajaturvallisuuslain säännöksiä, tiedotteessa sanotaan.

Epäillyn vammantuottamuksen osalta tutkinta päätettiin, kun poliisille ilmoitettiin, ettei asiassa vaadita vammantuottamuksesta rangaistusta. Poliisi kertoo, että ehti suorittaa tapahtumapaikkatutkinnan ja puhutti paikalla olleita aikuisia. Lisäksi pyydettiin asiantuntijalausunto Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta, jonka asiantuntija teki poliisin kanssa tarkastuksen pari päivää tapahtuneen jälkeen.

Kaksi sutta kävi pojan käteen kiinni

Poika oli mennyt susiaitauksen ääreen 21. helmikuuta. Hän oli poliisin mukaan laittanut kätensä niin lähelle, että ensimmäinen susista pääsi tarttumaan käteen ja vetämään sen aitauksen sisäpuolelle. Heti sen jälkeen toinen susi tarttui pojan käteen.

Poliisi on aiemmin kertonut, että paikalla olleet ihmiset saivat lopulta irrotettua sudet pojan kädestä.

Poika vietiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Ähtärin eläintarha kertoi helmikuussa tuoreeltaan, että selvittää pikavauhtia, miten yleisön pääsyä susiaitauksen luo voisi estää tehokkaammin. Toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi sanoi, että tapaus sattui yleisöalueen ulkopuolella. Alueella ei ollut valvontakameraa.

– Sudet ovat aitauksessa, joka on selkeästi merkitty. Aidassa on myös "varo sormiasi" -kyltit, Haapaniemi kertoi.

Ähtärin eläinpuistossa varaudutaan parhaillaan jättiläispandojen saapumiseen. Kahden jättiläispandan odotetaan saapuvan Suomeen Kiinasta viimeistään joulukuussa. Ähtäri Zoohon rakennetaan pandataloa.

Poliisi: Susiturmassa loukkaantuneen pojan kädessä vakavat vammat – "Vaativat kirurgisia toimenpiteitä"

Ähtärissä pojan kimppuun käyneitä susia ei todennäköisesti lopeteta

Susi raateli 7-vuotiaan käsivarren Ähtärin eläintarhassa