Syyttäjä päätti lopettaa Ähtärin eläinpuiston susiturman tutkinnan

Seitsemänvuotias poika sai käteensä vakavat vammat, kun kaksi sutta kävi hänen käteensä kiinni.

Ähtärin eläinpuistossa helmikuun loppupuolella sattuneen susiturman esitutkinta on lopetettu, kertoo poliisi. Seitsemänvuotias poika sai käteensä vakavat vammat, kun kaksi sutta kävi hänen käteensä kiinni.

Syyttäjä teki päätöksen esitutkinnan lopettamisesta tutkinnanjohtajan esityksestä. Perusteena on, ettei näyttöä törkeästä huolimattomuudesta asiassa todennäköisesti saataisi.

Asiaa tutkittiin sekä vammantuottamuksena että terveysrikoksena.

Poliisi toteaa, että terveysrikos edellyttää tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta.

– Poliisin suorittamien tutkintatoimien perusteella on käynyt ilmi, ettei kukaan ole tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella laiminlyönyt kuluttajaturvallisuuslain säännöksiä, tiedotteessa sanotaan.

Epäillyn vammantuottamuksen osalta tutkinta päätettiin, kun poliisille ilmoitettiin, ettei asiassa vaadita vammantuottamuksesta rangaistusta. Poliisi kertoo, että ehti suorittaa tapahtumapaikkatutkinnan ja puhutti paikalla olleita aikuisia. Lisäksi pyydettiin asiantuntijalausunto Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta, jonka asiantuntija teki poliisin kanssa tarkastuksen pari päivää tapahtuneen jälkeen.

Kaksi sutta kävi pojan käteen kiinni

Poika oli mennyt susiaitauksen ääreen 21. helmikuuta. Hän oli poliisin mukaan laittanut kätensä niin lähelle, että ensimmäinen susista pääsi tarttumaan käteen ja vetämään sen aitauksen sisäpuolelle. Heti sen jälkeen toinen susi tarttui pojan käteen.

Poliisi on aiemmin kertonut, että paikalla olleet ihmiset saivat lopulta irrotettua sudet pojan kädestä.

Poika vietiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Ähtärin eläintarha kertoi helmikuussa tuoreeltaan, että selvittää pikavauhtia, miten yleisön pääsyä susiaitauksen luo voisi estää tehokkaammin. Toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi sanoi, että tapaus sattui yleisöalueen ulkopuolella. Alueella ei ollut valvontakameraa.

– Sudet ovat aitauksessa, joka on selkeästi merkitty. Aidassa on myös "varo sormiasi" -kyltit, Haapaniemi kertoi.

Ähtärin eläinpuistossa varaudutaan parhaillaan jättiläispandojen saapumiseen. Kahden jättiläispandan odotetaan saapuvan Suomeen Kiinasta viimeistään joulukuussa. Ähtäri Zoohon rakennetaan pandataloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Susiturmassa loukkaantuneen pojan kädessä vakavat vammat – "Vaativat kirurgisia toimenpiteitä"

Ähtärissä pojan kimppuun käyneitä susia ei todennäköisesti lopeteta

Susi raateli 7-vuotiaan käsivarren Ähtärin eläintarhassa

Uusimmat

Kotimaa

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "hirveän iso mies" hyppäsi rattiin ja vei auton nenän edestä

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

Vedenkäytön säännöstely Petäjävedellä jatkuu viikkoja – Uimalan puusauna kuntalaisten käytettävissä päivittäin

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Mies löytyi hukkuneena Lutakon satamasta Jyväskylästä maanantaina

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Maisa Torppa vahvistaa eron Jari-Matti Latvalasta Instagram-tilillään – "Olemme yhdessä pariskuntana liian kiinnostavia, jotta saisimme elää tavallista rauhallista arkea"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.