Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle sakkoja rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Ilta-Sanomien mukaan kotietsinnässä Sillanpään asunnosta löytyi nesteytyspusseja.

Syyttäjä vaatii viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle päiväsakkoja muun muassa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Syyttäjän mukaan Sillanpää käytti metamfetamiinia ja ajoi huumeen vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa viime syyskuussa. Lisäksi hänen hallussaan oli 0,3 grammaa metamfetamiinia.

Rikosnimikkeenä rattijuopumus kattaa myös huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisen.

Sillanpäätä syytetään myös kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpää on syytteen mukaan tahallaan tai ainakin huolimattomuudesta ylittänyt keltaisen sulkuviivan Annankadulla autolla. Toisen liikennerikkomussyytteen mukaan Sillanpäällä on ollut matkapuhelin kädessään ajon aikana.

Sillanpää on esitutkinnassa myöntänyt teot.

Valkoista jauhetta pöydällä

Kotietsinnässä Sillanpään asunnosta löytyi jäämiä valkoisesta jauheesta tietokonehuoneen pöydällä ja kaapista nesteytykseen soveltuvia nestepusseja, kertoo Ilta-Sanomat. Esitutkinnassa todistajana kuultu rikostutkija kertoi lehden mukaan, että Sillanpää kertoi käyttävänsä nesteytystä palautumiseen useamman päivän biletyksen ja metamfetamiinin käytön jälkeen. Rikostutkijan mukaan laulaja myös paljasti käyttäneensä ainetta jo pitkään. Esitutkinnassa Sillanpää ei kuitenkaan enää vastannut kysymykseen vuosien käytöstä.

Sillanpää ei myöskään vastannut siihen, kuinka usein hän käyttää metamfetamiinia ja mistä hän sen hankkii. Kysymykseen metamfetamiinin käyttötavasta hän puolestaan Ilta-Sanomien mukaan vastasi:

–  Tässä tuli piippua käytettyä.

Syyttäjä vaatii Sillanpäälle vähintään 50:tä päiväsakkoa, jota on korotettava 40 eurolla. Lisäksi syyttäjä vaatii Sillanpäälle neljän kuukauden ajokieltoa. Sillanpää on jo määrätty väliaikaiseen ajokieltoon syyskuussa.

Helsingin käräjäoikeus antaa asiassa tuomion maanantaina. Sillanpää nousi julkisuuteen vuonna 1995, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi. Hän on julkaissut kaikkiaan toistakymmentä albumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.