Syyttäjä vaatii Kanervalle kovempaa tuomiota

Valtionsyyttäjä Jukka Rappen mielestä Helsingin hovioikeuden pitäisi ankaroittaa kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) vankeustuomiota.

Kanerva tuomittiin käräjäoikeudessa lahjusjutussa vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjä vaatii Kanervalle hovioikeudessa vähintään vuoden ja kahdeksan kuukauden pituista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mielestä Kanervan liikemiehiltä saama vaalituki ja syntymäpäiväjuhlat olivat vähintään omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa Varsinais-Suomen liitossa. Liikemiehillä oli syyttäjän mukaan kauppakeskushankkeita, joihin liittyviä asioita Kanervan edustamassa liitossa puitiin.

Kanervan puolustus ihmettelee, miten Kanerva olisi voinut mieltää vaalitukensa lahjonnaksi, jonka motiivina oli hänen asemansa Varsinais-Suomen liitossa. Asianajajan mielestä Kanerva saattoi perustellusti ajatella, että hän sai tukea, koska oli ansioitunut politiikassa.

Puolustus vaatii Kanervan syytteiden hylkäämistä.

Lahjusjutussa entisiä Nova-johtajia Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä sekä Masku-liikemies Toivo Sukaria syytetään lahjonnasta.