Syyttäjä vaatii Petäjäveden polttopullomiehelle kolmen vuoden vankeutta

Syyttäjä vaatii Petäjävedellä vastaanottokeskukseen iskeneelle miehelle noin kolmen vuoden vankeustuomiota. Tapausta käsiteltiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina. Oikeus antaa tuomionsa mahdollisesti jo perjantain aikana.

Syyttäjä vaatii 1991 syntyneelle petäjävetiselle miehelle rangaistusta ensisijaisesti törkeän tuhotyön yrityksestä. Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta törkeästä vahingonteosta, joka on lievempi rikosnimike.

Petäjävetinen mies ei kommentoinut oikeudessa lainkaan vastaanottokeskuksen tapahtumia. Asianajajansa välityksellä hän myönsi heittäneensä polttopulloja keskukseen mutta kiisti syyllistyneensä törkeän tuhotyön yritykseen.

Mies myöntää korkeintaan vahingonteon tai tuhotyön yrityksen.

Mies iski vastaanottokeskukseen Petäjävedellä illalla 3. helmikuuta. Teon aikaan päihtyneenä ollut mies osti huoltoasemalta bensiiniä ja kaatoi polttoaineen olutpulloihin. Yöllä hän heitti pullot kohti vastaanottokeskuksen ovea.

Mies ilmoitti motiivikseen valtion maahanmuuttopolitiikan. Hän kuitenkin kiisti, että kyseessä olisi ollut viharikos. Miehen asianajaja kertoi oikeudessa, että petäjävetisen tarkoitus oli "vain pelotella".

Tekohetkellä vastaanottokeskuksessa oli noin 80 asukasta, joista puolet oli lapsia. Kukaan ei loukkaantunut polttopullojen heittämisestä syttyneessä tulipalossa.

Poliisi otti vastaanottokeskukselta paenneen miehen kiinni  seuraavana päivänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .