Syyttäjä vaatii elinkautista ilmastointiteippimurhasta syytetylle 18-vuotiaalle

Syytteen mukaan syytetty teippasi 17-vuotiaan tytön pään ympärille ilmastointiteippiä siten, että tämä ei pystynyt hengittämään.

Syyttäjä vaatii 18-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta 17-vuotiaan tyttöystävänsä murhasta. Teko tapahtui syytteen mukaan helmikuussa Nokialla.

Syytteen mukaan syytetty teippasi 17-vuotiaan tytön pään ympärille ilmastointiteippiä siten, että tämä ei pystynyt hengittämään. Tätä ennen hän teippasi tytön kädet yhteen siten, että tämän oli vaikeampi puolustautua.

Tyttö oli syytteen mukaan teipattuna 10–15 minuuttia, ennen kuin poliisi löysi hänet sängyn alta. Hänet vietiin sairaalaan, mutta hänen henkeään ei pystytty enää pelastamaan.

Syytteen mukaan tytön sydän pysähtyi ja hapenpuute johti verenkierron pysähtymiseen. Seurauksena oli vaikea aivovaurio ja tytön kuolema.

Syytteen mukaan syytetyn ensimmäinen yritys teipata tyttöystävänsä epäonnistui. Tytön vastustuksesta, anelusta ja rimpuilusta huolimatta mies piti kiinni päätöksestään. Lisäksi hän pahoinpiteli syytteen mukaan tyttöä rajusti sekä ennen teippausta että sen jälkeen.

Syytetty on syytteen mukaan ollut tietoinen siitä, että hengitysteiden tukkiminen ilmastointiteipillä tulee aiheuttamaan uhrin kuoleman. Mies kietoi syytteen mukaan teippiä 10–12 kierrosta tytön pään ympärille siten, että teippi peitti tämän suun ja nenän.

Poliisitutkinnassa mies on myöntänyt teippaamisen ja kertonut jossain määrin ymmärtäneensä teipanneensa muutakin kuin suun. Hän on kertonut, että ei muista kaikkia yön tapahtumia.

Surmateko tapahtui syytteen mukaan kolmikerroksisen kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa hieman ennen keskiyötä. Yksi todistajina kuultavista naapureista soitti hätäkeskukseen.

Tapausta käsitellään tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uusimmat

Kotimaa

Ay-pomo Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tekee kotietsintöjä Turun saaristossa – epäillyssä törkeässä rahanpesussa epäiltyjä on useita

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

Tuuli voi olla laajalti vaarallista – yö oli erittäin lämmin

Ongelmalähiöt puuttuvat Jyväskylästä – Poliisipäällikkö: Päätöstä poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle odotetaan vielä syksyn aikana

Hyvä liikunnan opettaja ei moiti eikä vertaile – opettajan tehtävä on järjestää tunnit niin, että heikoimmatkin uskaltavat yrittää

Armeijatyylistä kidutusta tai koulupäivän piristys – lukijat muistelevat koulun liikuntatunteja värikkäin sanankääntein

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.