Syyttäjä vaatii hankasalmelaiselle marjayrittäjälle yli kolmen vuoden vankeutta ihmiskaupasta

Syytteen mukaan mies teetti thaimaalaisilla marjanpoimijoilla pakkotyötä ihmisarvoa loukkaavissa olosuhteissa.

Syyttäjä vaatii hankasalmelaiselle marjayrittäjälle yli kolmen vuoden ehdotonta vankeutta ihmiskaupasta.

Syytteen mukaan mies teetti viime vuonna thaimaalaisilla marjanpoimijoilla pakkotyötä ihmisarvoa loukkaavissa olosuhteissa. Epäillyn ihmiskaupan uhreja on 26.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii rangaistusta törkeästä kiskonnasta.

Uhreja majoitettiin syyttäjän mukaan niin sanottuun mobiilimajoitustilaan, jossa oli 18-20 miestä ja naista vailla yksityisyyttä. Majoitustilat olivat syytteen mukaan ahtaat ja epäsiistit, ja ruokailu- ja peseytymistilat puutteelliset ja epähygieeniset.

Uhreilla teetettiin syyttäjän mukaan 12–15-tuntisia työpäiviä ilman säännöllisiä vapaapäiviä.

Asianomistajat työskentelivät haasteen mukaan pääosin maksaakseen miehen perimistä kuluista ja matka- ja järjestelykuluihin ottamastaan lainasta syntynyttä velkaa.

Uhreilta on myös syyttäjän mukaan peritty ennakkoon ilmoittamattomia maksuja.

Syytteen mukaan mies ei maksanut asianomistajille ennakkoon ilmoittamallaan tavalla palkkaa tai korvausta työstä kaksi kertaa kuukaudessa, vaan korvaukset pidätettiin maksettaviksi työnteon päätyttyä.

Jutun valmisteluistunto alkoi torstaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Vielä ei ole tiedossa, vaativatko asianomistajat korvauksia yrittäjältä. Mikäli asianomistajat eivät vaadi vahingonkorvauksia, syyttäjä vaatii miestä menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä vähintään 61 890 euroa.

Syyttäjä vaatii yrittäjälle kolmen vuoden liiketoimintakieltoa.

Juttua korjattu klo 13.20: Työpäivät olivat syyttäjän mukaan 12–15-tuntisia, eivät 15–20-tuntisia, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .