Syytteet kahdelle Jyväskylän kaupungin virkamiehelle

Jyväskylän kaupungin rakennusvalvonnan johtaja Raimo Ström ja kaupungin rakennuslupainsinööri saavat syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Keski-Suomen syyttäjänvirasto nosti Keljonlahden voimalaitoksen rakennuslupaan ja maisematyölupaan liittyvät syytteet 29. joulukuuta.

Kyse on siitä, että voimalan tieltä hävitettiin puolisen hehtaaria suojellun liito-oravan reviiriä. Käräjäoikeuteen juttu menee kevään kuluessa. Syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

- Tässä vaiheessa syyte ei kyseisten viranhaltijoiden osalta anna aihetta toimenpiteisiin kaupungin puolella, toteaa Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi voimalaitokselle rakennusluvan lokakuussa 2007. Rakennusluvan toteuttamiseksi Jyväskylän Voima Oy:lle myönnettiin maisematyölupa saman vuoden marraskuussa.

Kaupunkiorganisaatiossa havaittiin, että työmaalla tehdyt metsänraivaus- ja maansiirtotoimenpiteet olivat kaavan vastaisia. Kaupunki keskeytti toimenpiteet ja ilmoitti asiasta poliisille.

Kaupungin rakennusvalvontaosasto teki sekä puun kaatoa että maanrakennustöitä koskevat keskeyttämispäätökset ja vei asian rakennus- ja ympäristölautakunnan käsiteltäväksi kesäkuussa 2008.

Rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenten osalta syyttäjänvirasto teki syyttämättäjättämispäätökset.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .