Tältä näyttää Jyväskylän uusi tori Asema-aukiolla – katso maistiaiset 3D-videolta

Jyväskylän uuden torin ilmiasu Asema-aukiolla alkaa hahmottua. Aukion keskelle rakennetaan toriaukio, jonka toista puolta reunustaa pihakaduksi muuttuva Asemakatu ja toista puolta sisäänajoväylä Forumin pysäköintihalliin.

Torin koko pysyy kuta kuinkin samana kuin nykyisin.

Autolijoita muutos häätää kauemmas, sillä Asema-aukiolta poistetaan moottoriajoneuvojen pysäköinti lähes kokonaan. Myös pyöräpaikkojen määrä vähenee selvästi.

Tältä videolta näet 3D-mallilla luodun torimiljöön ilmasta ja kulkijan silmin:

 

Torille ei tule myyntikojuja tai vastaavia pysyviä rakennelmia, vaan myyntipaikat merkitään torialueen pintaan. Myyntipaikkoja on 50, kun niitä nykyisellä Kauppatorilla on 52. Lisäksi tulee kuusi varapaikkaa.

Myyntipaikat on sijoiteltu aukiolle siten, että myyntipisteiden läpi muodostuu selkeä kävelyreitti torin läpi.

 

Asemakadusta tulee pihakatu, jota pitkin kulkee kiinteistöjen huoltoajoliikenne. Katu on tarvittaessa myös läpiajettavissa, mutta esimerkiksi Sokkarin pysäköintilaitokseen ajetaan jatkossa Väinönkadun kautta.

Pihakatua voi käyttää myös laajentamassa tilaa esimerkiksi yksittäisissä suuremmissa tapahtumissa.

Aukion toiseen reunaan hotelli Miltonin puolelle jää ajoyhteys yksityiselle pysäköintialueelle sekä Forumin pysäköintilaitokseen.

Pihakadun ja pysäköintilaitoksen ajoväylät ohjataan vain yhden liittymän kautta Hannikaisenkadulle.

 

Autoilijat saavat väistyä alueelta. Aukion alareunaan jää vain 16 autopaikan lyhytaikainen asiakaspysäköintialue torilla tai liikkeissä asioiville.

Pihakadun varteen varataan tilaa kahdelle palveluliikenteen pysäkille sekä erillinen seisake torikauppiaiden tavaraliikennettä varten.Torikauppiaiden ajoneuvojen pidempiaikaista pysäköintiä varten aukiolla ei ole erillistä pysäköintialuetta.

 

Torialueelle tulee 118 polkupyörien telinepaikkaa, ja lisäksi torin ylälaitaan on esitetty kahta niin kutsuttua pyöräpysäköintitornia eli robottiparkkia.

Pyörätorneihin mahtuisi yhteensä 100 pyöräpaikkaa, jolloin alueella olisi kaikkiaan 218 pyöräpaikkaa. Robottiparkeista ei kuitenkaan ole vielä olemassa valmista teknistä ratkaisua.

Asema-aukiolla on ollut aikaisemmin noin 300 pyörätelinepaikkaa, joista kesäkaudella on ollut aktiivisessa käytössä keskimäärin noin puolet eli noin 120–150.

Jos pyörätorneja ei tule, torialueelle mahtuu jatkossa noin 120 torin pinnan tasoon sijoitettavaa pyöräpaikkaa.

 

Aukion pintamateriaali voi olla betoni- ja luonnonkivilaatoista toteutettava pinnoitus tai muu vastaava pinnoiteratkaisu. Koko aukion alue katetaan uudella pintaratkaisulla yhtenäisen ilmeen luomiseksi.

Aukiolle ei suunnitella sulanapitojärjestelmää.

Ilmettä tuovat puuistutusryhmät, jotka reunustavat varsinaista torimyyntialuetta sekä erottavat ajoneuvoliikenteen kulkuväylät keskiosan aukiosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .