Tältä näyttää hevosten sauna – suomenhevosori Hevillä pääsee viikonloppuna löylyihin

Hevillää saunottaa Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa viikonloppuna tunnettu saarijärveläinen hevoskuntouttaja Jouko Tarvainen.

Helsingin Kaivopuistoon tulee tiettävästi maailman ensimmäisen hybridisauna hevosille. Hevosten saunottamista pääsee tulevana viikonloppuna seuraamaan keskeisellä paikalla Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa.

9-vuotiasta Suomenhevosori Hevillää kylvettää saunakenraaliksi ylennetty saarijärveläinen hevosen omistaja Jouko Tarvainen, ja löylyt tarjoaa tarkoitusta varten rakennettu sauna ja kiuas.

– Otamme Kaivopuistossa kerrallaan noin 30 minuutin mittaiset löylyt. Hevillä saa rentoutua, kun löylyttäjän ja vihtojan rooli lankeaa minulle. Löylyjen välissä käydään vilvoittelemassa. Naukataan saunajuomaa ja kastaudutaan suihkussa, Tarvainen kertoo.

Saarijärven šamaaniksikin kutsuttu ravivalmentaja, -ohjastaja ja hevoskuntouttaja Tarvainen on tunnettu hevosten saunottamisesta. Tarvaisen luona Saarijärven Tarvaalassa on kuntoutettu hevosia vuosien varrella monista vammoista.

Huutokaupataan hyväntekeväisyyteen

Hevillä pääsee nauttimaan hybiridisaunassa sekä perinteisistä löylyistä että infrapunamahdollisuudesta. Myöhemmin sauna huutokaupataan hyväntekeväisyyteen.

Saunan on rakentanut tapahtumaa varten muuramelaisyhtiö Harvia. Saunasta tulee kolme metriä leveä, kolme ja puoli metriä pitkä ja saman verran korkea. Saunovalla hevosella on merinäköala, sillä ikkunoita asennetaan rakennuksen kolmelle sivulle.

Hevoset Kaivarissa on Suomen suurimpien hevosalan järjestöjen Suomen Ratsastajainliiton sekä raviurheilusta ja hevoskasvatuksesta vastaavan Suomen Hippoksen yhteinen suurtapahtuma.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .